avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Temei juridic pentru actiunea in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Temei juridic pentru actiunea in pretentii

De fapt am o actiune in evacuare pe rol si doresc sa cer si contravaloarea chiriei pentru perioada cat au ocupat casa, desi cei care doresc sa-i evacuez erau beneficiarii unui tesytament si a unor antecontracte de vanzare-cumparare,. Ulterior am revocat testamentul si antecontractele au ramas fara finalitate.
Am actiune de evacuare pe rol si doresc o precizez prin introducerea unui nou capat de cerere pt pretentii . Pt acest capat care ar fi articolul din C.c. nou?
Pot sa cer chirie chiar dc nu a fost practic scris un contract de inchiriere ci s-ar fi incheiat unul doar asa...tacit, fiind mai mult presupus...?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:14, 24 Noiembrie 2012
In drept imi intemeiez prezenta actiune pe dispozitiile art. 82 coroborat cu art. 112 si urm. , art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile art. 1516 si urmatoarele,art.1530 si urmatoarele Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in pretentii in lumina noului cod civil Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Va rog sa ma ajutati sa stabilesc temeiul juridic al unei astfel de actiuni, bazata pe prevederile noului cod civil. (vezi toată discuția)
Care este temeiul de drept ? ddianna ddianna Buna ziua, Care este temeiul de drept pe care se bazeaza cererea de chemare in judecata ce are ca obiect obligarea debitoarei la plata unei sume de bani de ... (vezi toată discuția)
Actiune recuperare cheltuieli intretinere Mara 30 Mara 30 Am acceptat sa las un prieten sa-mi foloseasca imobilul facandu-i si contract de comodat. desi nu am perceput chirie, dupa 5 luni am constatat ca nu a platit ... (vezi toată discuția)