Buna ziua!
Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de insertie, dupa ce perioada poate fi concediata? Am citit in OUG 111/2010 la art.25 scrie ca se interzice angajatorului concedierea pe perioada cat salariatul beneficiaza de stimulent de insertie , dar ca aceasta interdictie poate fi prelungita o singura data cu o perioada de pana la 6 luni? Aia ce inseamna ca poate fi concediata dupa 6 luni de cand a revenit la lucru?
Va multumesc pentru raspuns, dar am o nelamurire. Cum adica revenirea definitiva sa fie considerata dupa teminarea platii stimulentului de insertie, daca ea a revenit in firma inainte sa faca copilul 1 an? Ea nu atunci a revenit definitiv? Adica ea lucreaza de 1 an in firma ca doar i s-a reactivat contractul de munca , ca ea a optat doar pentru 1 an sa fie in CCC si revenirea definitiva este doar peste un alt an?
1. Revenirea definitiva nu cred ca inseamna data cand se termina plata stimulentului , intrucat pe durata platii persoana este incadrata .
Revenirea definitiva ar insemna data cand se intoarce la munca sau cel mult data cand se termina CCC ... avand in vedere lipsa unei prefederi expres a legislatiei se poate interpreta aceasa notiune,
2. durata CCC este de 1 an , legea prevede ca pana la 2 ani se plateste stimulent de insertie daca realizeaza venituri supuse impozitului pe venit inainte de implinirea varstei de 1 an (in cazul nostru , revine la serviciu) ... interdictia de concediere este pe toata perioada platii stimulentului de insertie - adica pana la implinirea varstei de 2 ani si nu se prelungeste cu 6 luni ...scuze de interpretarea eronata.
Deci trebuie sa lucreze pana cand face copilul 2 ani, desi acolo scrie ca interdictia se prelungeste o singura data cu o perioadat de pana la 6 luni.Dar mai am o intrebare.
Pot sa ii dau preavizul la 11 luni de la revenire din CCC, si sa iinchei contractu cu luna 12, sau preavizul trebuie sa il dau din luna a 12-a?
In speta respectiva sunt incidente prevederile art.25 alin.1 lit.b din HG nr.500/2011, nu si cele ale alin.2 din acest act normativ ..
Preavizul se poate inainta oricand , insa va trebui sa respectati prevederile legale privind concedierea ....de exemplu, in prima zi a lunii in care copilul implineste varsta de 2 ani se poate comunica preavizul si data de incepere acestuia ...