avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfierea unui copil înfiat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfierea unui copil înfiat

Buna ziua,
Problema este următoarea acum 10-11 ani o cunoștința a adoptat o fetita de 2 ani jumate, care anterior fusese data în grija unei asistente maternale. In momentul adopției copilul de abia știa sa mănânce și avea unele carente în privința relațiilor cu cei din jur. Doamna care a crescut-o are și a avut posibilități materiale foarte bune, numai ca deși a avut tot ce și-a dorit din punct de vedere al educației și material, nu a vrut sa-si gasesca exemple comportamentale in casa, ci le-a preferat pe cele din afara casei, adică acum la 13 ani se poarta ca un copil crescut pe strada (înjura, fura, se bate etc.), în plus a fost mutata la cel putin 5-6 școli pentru ca nu este capabila sa învețe absolut nimic. Ultima pățanie a fost furatul de aur din casa pe care l-a dus la amanet (aurul a fost recuperat ulterior) .
Nu doresc răspunsuri de genul "vai de mine de ce oare adopta copii acești oameni nenorociți", va invit sa stați o săptămâna cu un astfel de copil și va garantez ca veți ajunge la aceiași concluzie!
Mulțumesc!
P.S. Cunosc legea adopțiilor, ma interesează dacă exista un precedent pentru un astfel de caz și pe ce baza a fost făcut.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:05, 27 Noiembrie 2012
Draga Domnule Ionița, am mulțumit anterior pentru mesajele primite, eu vreau sa cunosc toate posibilitățile, îmi cer scuze dacă mesajul anterior a supărat pe cineva, nu asta a fost intenția mea ci am vrut sa subliniez faptul ca este foarte ușor sa arați cu degetul.
Cineva a sugerat sa arat acest forum mamei copilului, eu m-am gândit ca nu ar fi bine sa știe și dansa (este vorba despre soacra mea), dar acum cred ca ar fi bine sa vadă și ea ce spuneți dvs.
Adoptia inceteaza prin desfacere sau ca urmare a anularii sau a constatarii nulitatii sale.
Printre cazurile de desfacere, de incdetare sau de constatare a nulitatii adoptiei nu se inscrie si cazul expus de dvs.


Art. 71 din Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata 2012
Adoptia inceteaza prin desfacere sau ca urmare a anularii ori a contestarii nulitatii sale, in conditiile legii.

Art. 72
Cauzele privind incetarea adoptiei se judeca cu citarea:
a) adoptatorului sau, dupa caz, a familiei adoptatoare;
b) adoptatului care a dobandit capacitate deplina de exercitiu;
c) directiei in a carei raza teritoriala se afla domiciliul adoptatului si a Oficiului.

Art. 73
Hotararile judecatoresti privitoare la incetarea adoptiei, ramase irevocabile, se comunica Oficiului de catre directie in vederea efectuarii mentiunilor necesare in Registrul national de adoptii.


Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Doamna a spus inca din primul mesaj ca stie legea care se refera la adoptii.

Pentru ca din punct de vedere legal nu mai aveti ce sfaturi sa primiti, iar moral ati primit destule, subiectul se inchide, multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la scoala pt copilul infiat; solutii ? panzarumitica panzarumitica speta: un minor, infiat, clasa XI, datorita propagandei ostile as zice a unui coleg de clasa, a fost invrajbit tot colectivul impotriva primului in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul persoanelor adoptate de a-ºi cunoaºte originile ºi propriul trecut Roland Mindrila Roland Mindrila Modificarile aduse legii adoptiei au stabilit ca părinţii care au adoptat un copil trebuie să îi spună acestuia de la vârste cât mai mici, cu sprijinul ... (vezi toată discuția)
Desfiere mango mango La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai ... (vezi toată discuția)