avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare platitor de TVA persoana fizica ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare platitor de TVA persoana fizica nerezidenta

Buna seara,

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta: o persoana fizica nerezidenta din Polonia va cumpara o cladire pentru care va plati tva. Aceasta cladire o va inchiria. Poate sa se inregistreze ca platitor de tva inainte de achizitie si sa opteze pentru facturarea chiriei cu tva?
Am incercat sa aflu de la Fisc daca se poate dar din pacate nu mi s-a spus nimic exact.
O parte au spus ca se poate o parte nu.

Multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:14, 30 Noiembrie 2012
Ii recomand sa-si desemneze un reprezentant fiscal in Romania in scopuri de tva.
Reprezentantul va intocmi deconturile de tva si se va ocupa de operatiunile care tin de asa ceva. Rambursarea de tva in Ro se va face doar dupa control ( grad de risc foarte mare din partea fiscului)
Inregistrarea se va efectua doar la fiscul unde isi are sediul reprezentantul. I se va da un cod de tva ( diferit de cel al reprezentantului, in caz ca acesta are unul) .
Iar cu recuperarea din polonia, nu va sfatuiesc. Legislatia din polonia in privinta tva ului este muult mai stufoasa decat a noastra( da, se poate si mai rau de atat !!!)
Daca doriti mai multe detalii despre reprezentanta fiscala va astept cu un mesaj privat. Tocmai ce am terminat cu inregistrarea a doua astfel de firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Pfa, norma de venit, neinregistrat scopuri tva, ce implica depasirea pafonului Popu Popu Buna, sunt PFA, norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez doar pentru o firma din SUA, servicii informatice; as dori sa stiu ce anume implica ... (vezi toată discuția)