avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna seara,va rog sa-mi dati un raspuns.Dupa moartea mamei mele,eu impreuna cu tatal meu am cumparat un apartament.La ceva timp tata,s-a recasatorit cu o femeie cu 3 copii majori.Va rog sa-mi spune-ti ce drepturi are sotia lui dupa moartea tatalui meu.Sunt casatoriti de 20ani,nu au intocmit nici un contact prenuptial cand s-au casatorit.Sau ce drepturi am si eu dupa moartea tatalui.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: corinus37 , utilizator 23:30, 3 Decembrie 2012

:luck: :vishenka:

Joha a scris:

@Carmen cum in cote egale?! Sotia / sotul supravietuitor in concurs cu descendentii defunctului culege 1/4 din mostenire.....:-/

Cotele egale la mostenire ale sotului supravietuitor si descendentilor nu sunt nici pe VCC , nici pe NCC , poate pe codul lui Hammurabi.....;)

#-o#-o

ai dreptate... am scris in graba si cu gandurile ... duse ... cred ca la codul lui Huma-arabi ! :stunned::vishenka:
Multumesc mult,acum am inteles.O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire! urgent , va rog! luminita_gab luminita_gab va rog sa imi raspundeti in urmatoarea problema! suntem 3 frati la parinti, tata a murit in urma cu 2 ani si nu am dezbatut mostenirea! acum vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)