avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de droguri de mare risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de droguri de mare risc

ce pedeapsa poate lua o persoana care a traficat o cantitate de 23 pastile extasy(2 grame substanta MDMA)avand in vedere ca este de 3 luni in arest preventiv si cat mai poate fi prelungita starea de arest preventiv?
va multumesc:((:((
Cel mai recent răspuns: stefan17gl , utilizator 22:44, 19 Decembrie 2012
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar in masura in care mai aveti intrebari/nelamuriri legate de acest subiect, sa continuati discutia aici ( pct.3.3 din Regulament).
De asemenea, am rugamintea sa nu mai postati mesaje consecutive, cate vreme aveti posibilitatea sa editati mesajul timp de 30 de minute de la publicare ( pct.1.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
stefan17gl a scris:

dosar penal 4 tineri 17-25 ani arestati preventiv din 02 octombrie 2012 pentru trafic de droguri de mare risc(extasy).Unul dintre ei, baiatul meu,19 ani, prima abatere, fara cazier, a recunoscut in totalitate,acuzat de traficarea a 23 pastile pe perioada august-septembrie 2012, nefiind valorificate la persoane straine decat celor de la DIICOT,la comanda lor.Am cerut judecarea in stare de libertate,insa s-a respins.Primul termen de fond este 15 ianuarie 2013.In investigatiile DIICOT-lui (interceptari telefonice)apare o a cincea persoana, care a cumparat 2 pastile,declarand initial ca una a cumparat-o pentru consum propriu si una datorie cuiva,citat in stare de libertate si care are cazier.Aceasta persoana nu vrea sa fie de acord cu perioada respectiva de doua luni, pentru a nu i cumula o fapta mai veche.Este posibil ca aceasta persoana sa tegiverseze procesul,cat si sub ce forma,mai au dreptul la prelungire arest preventiv?:((

Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Scuze, suntem incepatori pe forum,bulversati de cazul in sine si cautam raspunsuri,poate ajutor.Avocatul ne-a dat sanse de 80% la suspendare,anturajul apropiat ne descurajeaza spunandu-ne ca nu scapa fara executare,din acest motiv am detaliat cazul,pentru o intelegere profunda si un raspuns corect. Multumim pentru intelegere
Pai...si ceea ce v-a spus avocatul este posibil si ceea ce v-a spus anturajul este realizabil...

Conteaza foarte mult elementele concrete din speta si ceea ce rezulta din dosar.

Pentru a primi o pedeapsa cu suspendare trebuie sa aiba si ceva noroc.
Poate primi cu suspendare in prima instanta si sa primeasca cu executare in apel sau in recurs.

Sunt cam multe pastile vandute si nu cred ca il va crede cineva in sensul ca el credea ca vinde ceva de genul aspirinei...si legal...

Conteaza foarte mult tot ceea ce se afla ca si probe la dosar.

Cat de mult il incurca cea dea 5-a persoana,care pe 15 ianuarie 2013 are termen "sa precizeze daca intelege sa uziteze de disp.art.320 indice 1 c.p.p.",cat se mai prelungeste si cum?
Fiecare dosar are caracteristicile sale.

E clar ca nu il crede nimeni ca nu a stiut ce vinde.
In rest, vorbiti cu avocatul pentru ca el cunoaste piesele dosarului.

Alte discuții în legătură

Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ? spawn29 spawn29 Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale \'\'in rem\'\' ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de mare risc Andreea_Dragomir Andreea_Dragomir Buna ziua , am si eu o intrebare : Ce pedeapsa poate lua o persoana care a fost prinsa in flagrant la un festival de muzica cu 28 de pastile tip extasy , 0,5 g ... (vezi toată discuția)
Droguri canabis THC THC Am fost prins cu 1 prieten de diicot am fost bagat la categoria complice la trafic de canabis .Ce sanse am sa imi iau cu suspendare? si cam cat ar fi? acuma ... (vezi toată discuția)