Buna tuturor!;apelez la acest forum in ideea unor sfaturi utile.
Problema mea suna asa:... am avut un accident rutier la finele lui 2011; am intrat intr-o alta masina din spate. Am convenit si facut cu partea vatamata (sot si sotie) o constatare amiabila si mentionat in aceasta ca nu sunt vatamari corporale de nici un fel, chiar daca sotia soferului a acuzat mici dureri, ea a refuzat sa mearga la spital cu ambulanta. In ziua urmatoare a accidentului i-am vizitata pe cei doi acasa si totul era in buna regula (d-na fusese la un control medical si era ok,era acasa; fiul acesteia e cadru medical la unitatea de unde urmeaza sa-si obtina un certificat medico legal). Astfel ca, la 4 zile dupa accident si dupa ce masina lor fusese declarata dauna totala, d-na se prezinta la urgente internandu-se si obtinand certificatul medico-legal cu 17 zile de ingrijiri medicale in baza caruia depune o plingere de vatamare corporala din culpa. Au inceput ulterior pretentiile materiale care se ridica la o suma considerabila.
Politia m-a chemat(dupa alte 10 zile) sa ma instiinteze si sa-mi retina permisul de conducere, eliberandu-mi o dovada cu drept de circulatie pt 15 zile, pe care, parchetul,pe motiv ca nu-am prelungit-o in timpul valabilitatii ei, refuza sa-mi acorde alte 30 de zile de mai bine de un an.( am facut o cerere de prelungire si o plangere ulterirora la refuzul procurorului de a o prelungi )
Pe scurt a trecut un an in care politia a avut nevoie de 8 luni sa intocmeasca dosarul, iar la parchet e de mai bine de 4 luni, fara nici o solutie; eu sunt privat de a-mi exercita dreptul de a conduce; iar termenul de judecata intr-un timp rezonabil nu cred ca se aplica atat timp cit perioada in care nu s-a dat nici o solutie, depaseste de patru ori o eventuala sanctiune.
,o alta problema in care va solicit parerea, si anume: -daca nu ma insel e clar faptul ca oricine are dreptul la o judecata dreapta si intr-un termen rezonabil, bucurandu-se de prezumtia de nevionovatie; si fara nici o sanctiune pina la o sentinta definitiva. Intrebarea mea este: E normal sa treaca mai bine de un an de la accident, timp in care nu se face mai nimic; iar eu in tot acest timp sa nu-mi pot exercita dreptul de a conduce, refuzandu-mi-se prelungirea dovezii de circulatie?
... iar daca nu e normal cine ar trebui sa plateasca pentru asta.?
Multumesc.
Vatamare corporala
crysta
cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
burghezan
Buna ziua.
In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
cimaxcim
pe data de 25-11-2009 am facut un accident prin neacordarea prioritati de dreapta in nmasina mea eram eu cu sotia in cealalta masina erau doua persoane si ele ... (vezi toată discuția)