Buna ziua
revin cu acelasi subiect,am pe rol un proces restituire imprumut.
am facut rost de actiune,unde scrie,citez:
Subsemanatul xxxx,ii voi restitui domunului xxxxx suma de 14.000 euro in rate lunare
de 400/500 euro pe luna incepand de la data de 10 octombrie 2008,inscrisul purtand semnatura imprumutatului.
Pe scurt,am lucrat in strainatate,pe vremea aceea am scris pe o foaie textul de mai sus fara sa il semnez,nu e semnatura mea,ci doar numele meu incomplet.
Pe citatie,spune ca inscrisul poarta semnatura mea,nu ca e scris de mine.
Are vreo relevanta?
Cum pot proceda in instanta?pot sa arat pasaportul ca are o alta semnatura diferita,si ca eu cand iau la cunostinta despre ceva,semnatura mea e alta?
Scrie ca ar trebui sa restitui dar nu scrie un motiv pentru care trebuie sa o fac.Suma este trecuta doar in cifre.Nu exista o alta semnatura a unei alte persoane.E ca o ciorna pe care e trecut numele meu,fara martori sau semnaturi.
Pot sa fiu tras la raspundere?
Nu stiu cum sa va multumesc,m-ati facut sa zambesc din nou.
Intr-adevar,a mai fost o actiune,pe 22.02.2011,anulata ca netimbrata,ceea ce inseamna
ca sunt mult peste 3 ani de prescriptie,data de pe ciorna fiind 15.04.2008.
Am inteles si faptul ca trebuie sa fac o plangere penala,pentru ca expertul costa.
Tremur de fericire...pentru ca se pare ca am sanse.
=D>
In primul rand La multi ani tuturor romanilor de.pretutindeni,si apoi utilizatorilor acestui
site care m-au facut sa petrec trecerea dintre ani,fara aceeasi teama cu privire la problema
mea.
Bineinteles ca nu sunt lamurit in totalitate,de aceea vreau sa mai pun cateva intrebari daca
imi permiteti.
Am facut publica problema mea,si am inteles ca urmatorii mei pasi sunt plangerea pentru fals
si angajarea unui aparator.
Daca are sechestru asigurator pe bunurile mele cu ajutorul acestei foi, pot eu dupa ce se demonstreaza ca nu are semnatura mea pe el,sa cer eliberarea bunurilor?
In citatie spre final sunt acuzat de furt zic ei si dau numarul unui dosar, unde solutia pentru
mine a fost neinceperea urmaririi penale,insa e o acuzatie sa ma puna intr-o lumina proasta,
desi eu nu sunt cercetat penal,cum pot actiona?
Deoarece presupusul imprumut se intampla acu 5 ani in afara Romaniei,posibilitatea unor
martori este imposibila,din ambele parti.Nici macar persoana nu se prezinta.Daca de la
inceput nu a cerut martori o poate face apoi?sa aduca martori mincinosi?desi nu cred ca
ar veni nimeni.
Intreb pentru ca daca acea foaie nu e semnata de mine,ramane totusi inceput de dovada
scrisa,care poate fi completat cu martori sau probe.Dar nu exista nici martori nici probe.
Ce valoare mai are acea foaie de una singura?
Daca aduc in discutie prescriptia,neavand o data scadenta se considera data incheierii contractului,se considera recunoastere?sau un mod legal de a rezolva situatia?