avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obiectele oferite cadou se mai pot recupera pe cale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obiectele oferite cadou se mai pot recupera pe cale penala?

Fostul meu iubit mi-a oferit cadou un laptop. De curand ne-am despartit iar acum a depus plangere penala ca sa i-l dau inapoi.Mai poate sa il recupereze? In cazul in care nu il mai am ce se intampla?A declarat ca eu i l-am furat.
Greu de spus daca se va lua in seama ca i-ati trimis banii prin altcineva...sau prin posta, etc...

Daca locuiati cu el...
nu e aceeasi versiune. laptopul mi l-a daruit cadou iar acum s-a dus la politie declarand ca mi l-a imprumutat si acum nu mai vreau sa il returnez.Eu am declarat ca i-am dat bani pe el si am documentele de la banca prin care justific ca i-am trimis bani.M-ar interesa daca ma afecteaza cu ceva faptul ca in perioada in care noi am fost impreuna acesta mi-a trimis bani.
Cazul dvs. este incurcat.
Incercati sa mergeti insotita de avocat la politie pentru ca avocatul poate intelege anumite aspecte.
Ce rost avea sa ii trimiteti bani prin posta sau cum i-ati trimis daca locuiati impreuna.

Sunt foarte multe aspecte care trebuie analizate de avocat si care le va gandi si politistul si apoi procurorul.
Cred ca ati pierdut un tempo daca deja ati declarat si ceea ce ati declarat poate fi folosit impotriva dvs.
Ati fost pusa sub invinuire ?

Chestiunea cu plimbarea banilor va poate ajuta sau va poate incurca...
katalinujk a scris:

laptopul mi l-a daruit cadou iar acum s-a dus la politie declarand ca mi l-a imprumutat si acum nu mai vreau sa il returnez.

Dacă laptopul v-a fost dat cu împrumut nu poate fi vorba de furt ci eventual de abuz de încredere.
După părerea mea poliția va suluționa favorabil D-voastră acest caz, adică va da o soluție de neîncepere a urmăririi penale, deci nu trebuie să vă faceți prea multe griji.
Polițiștii nu au prea mult timp pentru rezolvarea litigiilor între foștii iubiți... Aceștia pot să-și rezolve eventualele probleme patrimoniale pe calea acțiunii civile.

Nu este nimic penal în speța descrisă de D-voastră.
Ce ar fi dacă oricine face un cadou cuiva, ar face plângere la poliție după o perioadă de timp când nu se mai înțelege cu acea persoană, cu privire la faptul că i-a împrumutat un bun pe vremea când au aveau relații bune, iar acum acesta nu-i mai restituie bunul respectiv?
Ati putea sa intrati un pic mai adanc in aceasta problema? Care este de fapt motivul despartirii? De la ce a plecat conflictul? Fostul prieten chiar isi doreste acel laptop sau doar inceraca sa va sicaneze ca sa mai fie in atentia Dvs sau ca sa se razbune/din ambitie? Eu sugerez ca un laptop din 2010 este uzat atat fizic cat si moral iar valoarea lui nu depaseste 4-500 RON. Daca isi doreste acel laptop asa mult si Dvs doriti sa scapati de el gasiti o formula sa i-l dati inapoi deoarece stresul si timpul pierdut pe la politie nu se justifica. In concluzie incercati sa ajungeti cu el la o intelegere amiabila fara sa mai pierdeti energii inutile in razboaie mici dar de uzura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Vinovat de furt pe nedrept missteeq missteeq buna ziua am 23 de ani si locuiesc impreuna cu iubitul meu . locuim impreuna de 9 luni . eu sunt casnica . eu si concubinul meu ne-am certat , si ca urmare am ... (vezi toată discuția)
Lămurire la genul de proces la care nu te prezinți deloc ca ... ionut87nicolae ionut87nicolae Lămurire la genul de proces la care nu te prezinți deloc ca inculpat. Deci iubita mea când am stat separați adică despărțiți o perioada sa încurcat ... (vezi toată discuția)