avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Este posibil ca cele 2 cauze (divort+partaj) sa se judece in acelasi timp ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 8 Februarie 2009
Tranzactia este aceea intelegere a partilor care cad de acord la impartirea bunurilor proprii supuse partajarii, adica consemneaza faptul cum au impartit sotii bunurile proprii. Daca aveti avocat , spuneti sa o redacteze el si o depuneti in instanta. La termen, judecatorul va intreba daca sunteti de acord cu tranzactia si daca o mentineti. In acest caz nu este necesra sa o faceti la notar, consimtindu-se in fata judecatorului acordul partilor.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Inca o intrebare: alaturi de tranzactia intocmita de cei 2 soti si depusa la dosar, mai sunt nesesare si alte acte referitoare la cele 2 apartamente? De ex. CF, Titlul de proprietate, . . .
Multumesc.
Puteti atasa la tranzactie si copii de pe actele celor 2 apartamente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Sa presupunem urmatoarea situatie: sotul si sotia au in proprietate un apartament si un teren la tara pe care sotul a inceput sa construiasca o ... (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie utc utc am calitatea de creditor si merg la o conciliere, avocatii debitoarei a propus incheierea unui contract de tranzactie. eu stiu ca acest tip de contract se ... (vezi toată discuția)
Mostenire - impartire viorel77 viorel77 Fiindca nu ne-am impacat la notariat, am ajuns in instanta. Eu sunt reclamantul. In final, parata va depune cerere in instanta ca este de acord cu impartirea ... (vezi toată discuția)