avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum te poti feri de un vecin reclamagiu
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum te poti feri de un vecin reclamagiu

Sunt un om pasnic, fara cazier de vreun fel, casatorit, cu un copil, mutat de putin timp la casa, intr-un sat apopiat de Iasi. Fericirea aerului curat, a vecinilor linistiti de pe o mica straduta/teren comun/servitute, intotdeauna saritori la nevoie s-a spulberat odata cu venirea in ultima parte a strazii a unui domn care s-a prezentat initial ca un avocat de renume si parea om bun.
La scurt timp insa nu a mai platit curentul vecinului sau imediat, care il ajuta cu alimentare electrica... drept urmare, a ramas fara curent. A inceput brusc sa dea in judecata pe toti vecinii de pe strada respectiva, pe fiecare pentru cate ceva, cerand daune de sute de RON.
Suntem toti oameni plecati de la bloc, in cautarea linistii si a unei facturi mai mici la caldura si curent.
Pe mine, m-a dat in judecata pentru ca l-as fi amenintat si ca l-as fi tinut in intuneric si frig ca in evul mediu, din moment ce el a facut cererea de bransare la aproape un an decand s-a mutat. Nici nu sunt macar vecinul sau imediat.
Am fost total surprins sa fiu insultat de acest domn, pe strada comuna, ca ar trebui sa-mi mut casa, drumul, sa merg prin alta parte. Cel mai urat moment a fost cand a vrut sa ma loveasca cu un pahar de bere pe care-l tinea in mana si apoi, la cateva zile, cu un harlet, injurandu-mi copilul, o fata de 12 ani.
Intreb: cum este posibil sa te aper de asa ceva? Sunt total nedumerit de ce nu primesc eu un rezultat la plangerea facuta de mine la postul de politie local... De ce sunt eu dat in judecata pentru fapte pe care nu le-am facut si cum ma pot apara?

Nu cred ca vorba"corb la corb nu-si scoate ochii", eu doar incerc sa inteleg un om de neinteles, neinteles cu el insusi.
Cum te poti apara de un astfel de om?
Va multumesc pentru orice sfat, informatie sau indrumare. Repet, nu cunosc drumurile intortocheate ale cautarii dreptatii.

Cu stima,
Un om bun.

[Editat - Regulamentul forumului nu permite postarea numelor persoanelor fizice sau juridice cu care aveti probleme. Va rog frumos sa-l recititi, ca sa nu aveti mpresia ca aceasta regula s-a inventat pe loc pentru a proteja pe cineva. Va multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: danionofrei , utilizator 22:59, 16 Ianuarie 2013
Daca la nivel local nu primiti raspuns la petitia/plangerea formulata,staruiti la nivelul esaloanelor superioare
Dupa cum au aparut informatii si in presa despre activitatea persoanei ,incet,incet si celelalte autoritati se vor convinge despre realitatea si temeinicia sesizarilor vecinilor
In cazul dvs ar fi de preferat o plangere in care sa mentionati -daca exista si martori-eventual vecini care se confrunta cu situatii similare
Mai exact, unde ar trebuie facuta plangerea, la Politia municipiului Iasi? De la postul de politie din comuna, ce fel de raspuns ar fi trebuit sa pirmesc la plangerea mea, si in cat timp? Suntem cinci familii pe aceasta strada si toti am fost dati in judecata de aceeasi persoana, tuturor cerandu-se daune morale exagerate.
Depuneti plangere pe cale ierarhica, respectiv postul de politie, sectia de politie rurala din care face parte postul , Inspectoratul de politie al Judetuului iasi, IGPR si MAi
Daca la nivelul localitatii de domiciliu se tergiverseaza cercetarea,pentru urgentare sesizati oficial situatia cu cae va confruntati la IPJ Iasi
Raspunsul il primiti strict asupra petitiei/plangerii pe care ati inteles sa o adresati politiei locale
Sunt 2 situatii distincte cu solutii distincte ,respectiv actiunile promovate de vecinul dvs impotriva celor 5 familii unde instanta in baza probelor ,intampinarilor si aparatilor partilor in final va pronunta solutie si concluziile de la politie asupra plangerilor adresate
danionofrei a scris:

Mai exact, .......... De la postul de politie ............ ce fel de raspuns ar fi trebuit sa pirmesc la plangerea mea, si in cat timp?


Aveti bonul stampilat cu nr.de inregistrare a petitiei dvs.inaintata la politia locala? Verificati cand ati depus plangerea si apoi iata:

Temei legal : art. 8 din ordonanta 27/2002( M.Of. 8/1.02.2002) privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor aprobata si modificata de legea 233/2002 (M.Of.296/30.04.2002),

Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.

ART.9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art.8 cu cel mult 15 zile, conform art.9 din OG 27/2002.

-------------------------------------------------------------------------
Asadar politia locala trebuie sa va raspunda,iar ptr situatii mai complicate art.9 prevede ca raspunsul mai poate fi prelungit cu inca 15 zile. Asadar calculati-numarati zilele,plus 2-3 zile cat face posta. Deci in maxim 50 zile ar trebui a primitii o scrisoare cu raspunul lor,si in cazul in care nu va raspunde,mergeti si cereti--le explicatii ptr intarziere si apoi adresati-va tot cu plangere superiorilor politiei locale atasand si dovada bonului de inregistrare.

Succes


Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

In cat timp pot primi raspuns? Tarzan2012 Tarzan2012 Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se ... (vezi toată discuția)
Refuz primarie de a elibera o adeverinta Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua am solicitat primariei unei localitati sa-mi elibereze o adeverinta , un inscris din care sa rezulte ce impozit am avut de platit si ce penalitati ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)