Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

M-am pensionat anticipat (optiunea mea) in iulie 2011 (prin desfiintarea postului). In acel moment aveam exact 61 de ani, deci am fost penalizat eaxact 4 ani (36% din pensia de drtept). Aceasta penalizare nu ar trebui sa scada anual cu cei 9% aferent anului pe care l-am trecut deja din perioada de penalizare?
Va multumesc pentru sfaturi (mentionez ca nu m-am adresat inca la Of. judetean de Pensii)
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:14, 14 Ianuarie 2013
Penalizarea va ramane in acelasi procent 36%,pentru toate lunile(48)de anticipare.
La trecerea la pensie de limita de varsta,se ridica penalizarea si v-a intra in calcul stagiul asimilat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii juridice pensionare si probleme juridice legate de pensionare ambulant ambulant buna seara va rog sa-mi dati un raspuns. sunt nascut in noiem 1953 am vechime 36 ani din care grupa 18 ani si 9 luni am studii superioare. daca ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie esiom esiom sotia mea este nascuta in iulie 1958 si a lucrat 27 ani, 7 luni si 6 zile pana acum. Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie integral si anticipat. ... (vezi toată discuția)
Pensionare - reducere limita varsta grupa i alexandra_21 alexandra_21 Buna ziua, Intrebarea este pentru tatal meu, nascut in noiembrie 1958, a lucrat in perioada 27.12.1979-30.03.1998 ca otelar, gr. I in procent de 100% si inca ... (vezi toată discuția)