avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul concediu medical dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul concediu medical dupa CCC

Buna ziua,
Care este formula calcularii concediului medical 85 % dupa revenirea din concediu crestere copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 21 Ianuarie 2013
Pentru o luna de medical mi-a achitat salariul 710 ron,in luna decembrie.
Imi spuneti care este formula de calcul pentru concediu medical?
Multumesc!
1. Se aduna veniturile brute (pentru care s-a platit contributia de 0,85% la sanatate) pe cele 6 luni anterioare lunii in care aveti concediu medical.

2. - Suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni iar rezultatul se inmulteste cu 85%.
- Acest ultim rezultat este indemnizatia zilnica pentru concediu medical (Izcm).

3. Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din perioada prevazuta in certificatul medical si se obtine indemnizatia pentru concediu medical.

4. De ce nu intrebati contabilul firmei cum a calculat indemnizatia, pentru concediu medical?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut? missy999 missy999 Va rog frumos sa imi spuneti daca concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut si ce suma imi revine daca am salariul brut de 1253 roni? Am nascut ... (vezi toată discuția)
Lege prenatal/ maternitate ralucacarciumaru ralucacarciumaru Buna ziua, 1. ma intereseaza care este exact venitul pentru concediul medical prenatal/ de maternitate, de 126 zile, azi 27.07.2016. 2. ma intereseaza care ... (vezi toată discuția)