avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume in urma divortului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume in urma divortului

buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi fac buletin cu numele sotului,defapt nu ne-am despartit decat in acte ,ce ar trebui sa fac?intai trebuie sa imi fac buletin cu numele da fata si apoi sa urmez alti pasi pt obtinerea numelui avut in casatorie?prin notariat nu se poate face nimic?va multumesc mult,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: onutza30 , utilizator 11:06, 18 Ianuarie 2013
daca as vrea sa imi fac buletin pe numele sotului,fara casatorie,se poate rezolva si prin notar?
Nu, nu va schimbati numele la notar si pe cale administrativa pt motive bine intemeiate, unul ar fi daca aveti copii care poarta numele tatalui si ati vrea si dvs sa aveti nume comun cu acestia.
La notar fostul sot ar da doar declatratie ca e de acord, atat.
Procedura si acte necesare pt schimbarea numelui pe cale administrativa gasiti in link, mai puteti gasi din cele insiruite acolo, un motiv intemeiat pt cererea dvs.

[ link extern ]
multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Andreea565 Andreea565 Buna ziua as avea si eu o întrebare,si anume:As dori sa revin la numele de fata ,am divorțat in 2015 in Austria ,si acum sunt in România si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)