avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil

buna ziua,
am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de "grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si inchiriere asupra imobilului". Acest apartament este in proprietatea persoanei juridice.si este inscrisa aceasta ipoteca in cartea funciara.
La randul sau SC are un litigiu cu firma X in urma caruia s-a semnat deja un sechestru asigurator pe acest apartament dar si pe 2 masini.
Intrebarea mea este urmatoarea: se poate pune sechestru asigurator pe imobilul care este deja ipotecat pt o alta firma, alt contract etc.??nu trebuia ca firma X sa se fi interesat inainte de aceasta ipoteca si sa puna sechestru asigurator doar pe masini?
va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ektcib , utilizator 09:14, 11 Februarie 2009
cermak gruianu a scris:

Mda...dar practica judecatoreasca nu este unitara, ce ziceti de speta aceasta:

[ link extern ]

Av. Cermak Iuliana


Prin Decizia nr. 84/2007, ICCJ a admis recursul in interesul legii si a stabilit ca dispozitiile art. 907 din Codul comercial se interpreteaza prin trimitere la prevederile art. 591 alin. 1 teza I din Codul de procedura civila, in sensul ca, in materie comerciala, sechestrul asigurator se poate infiinta si asupra bunurilor imobile ale debitorului.
multumesc mult pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un imobil sechestrat si ipotecat? nihil nihil Am instrituit sechestru asigurator prin intermediul instantei asupra unui imobil. Ulterior un imprumut a fost garantat cu acest imobil si a fost ipotecat. ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin alin1972 alin1972 Am contractat un cretit imobiliar ca si PFA, cu ipoteca de rangul I in favoarea bancii Transilvania ,plus \"un bilet la ordin stipulat fara protest avalizat ... (vezi toată discuția)