avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

am contractul de munca suspendat si angajatorul refuza sa imi plateasca banii din 2012 din perioada de activitate. In ce conditii imi pot recupera banii? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
ma_ria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 11:01, 23 Ianuarie 2013
ma_ria

Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului ..
Ei sustin ca suspendarea contractului meu este cauza neplatii restantelor. In baza carui articol angajatorul este obligat la respectarea legii? Multumesc.
Art. 166 Codul muncii:

(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante salariale checkonetwo checkonetwo buna seara, problema mea este in felul urmator: sambata (7 dec) imi preavizul la actualul loc de munca; mi s-a ascuns la interviu faptul ca voi lua ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu ( diurna strainatate per/ora ) aiulian aiulian Buna ziua suntem un grup de 9 persoane care am fost recrutati si trimisi la munca in Portugalia , am lucta acolo aproximatix 44 zile , conform ... (vezi toată discuția)
Restantele dupa lichidare (demisie amiabila) Octavain_Stefan Octavain_Stefan Buna ziua. Mi-am dat demisia pe cale amiabila, mi-am facut lichidarea toate bune si frumoase. Dar cand am intrebat de bani, au raspuns ca nu au bani ca au ... (vezi toată discuția)