Buna ziua
Sunt (inca) angajatul unei societati care trebuie sa-mi dea 6 salarii restante. Acum patronul spune ca firma este in insolventa si ne da doar salariul pe luna decembrie, chiar daca vreau sa-mi fac lichidarea. Este posibil asa ceva, am muncit degeaba 5 luni fara sa pot sa-mi iau salariile? Exista o cale de a recupera acesti bani ? Cum pot afla daca este adevarat si firma este in insolventa ?
Va multumesc anticipat.
Angajatorul are tot dreptul sa nu va plateasca salariile restante iar dumneavoastra va puteti adresa instantei de judecata. Acolo se va decide daca angajatorul are sau nu dreptate.
Angajatorul are tot dreptul sa nu va plateasca salariile restante iar dumneavoastra va puteti adresa instantei de judecata. Acolo se va decide daca angajatorul are sau nu dreptate.
Art. 40 alin. 2 Codul muncii va contrazice:
Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
Ce legatura mai are codul muncii cand societatea se supune altor legi acuma fiind in insolventa? In locul angajatorului intervine practicianul in insolventa si totul se trateaza pe baza altor legi si altor norme....