avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... imprumut persoana fizica-persoana juridica fara ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

imprumut persoana fizica-persoana juridica fara contract explicit

am transferat din contul meu de persoana fizica in contul unei peroane juridice suma de 10.000 lei, specificand pe ordinul de plata "imprumut firma", acum un an si jumatate. nu am facut contract, deci nu exista un termen de rambursare al imprumutului. nu am nicio calitate in firma la care am facut imprumutul, aceasta fiind a unei cunostinte. acesta a vandut-o acum o luna si nu este dispus nici sa-mi returneze banii, nici sa-mi semneze un act ca banii trebuie returnati. din ce m-am documentat este necesar sa trimit o somatie de plata cu confirmare de primire catre peroana juridica in care trebuie precizat termenul pana la care solicit returnarea sumei, urmand ca in cazul in care nu se raspunde sau nu se vrea o varianta de conciliere sa actionez in instanta. din cate mi-a spus contabila persoanei juridice datoria a fost inregistrata in contabilitate. rog a va pronunta un punct de vedere in acest caz, privind demersurile sau posibilitatea recuperarii datoriei
Cel mai recent răspuns: 07402455997 , utilizator 16:05, 5 Septembrie 2018
multumesc
o zi buna
Biu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Imprumut neachitat nanmarius nanmarius Buna ziua! In urma cu 3 luni am imprumutat o persoana cu suma de 10000 de euro pe care trebuia sa ii restituie pana la data de 1 Mai. Avand anumite dubii ca ... (vezi toată discuția)
Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta floricica100 floricica100 Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau ... (vezi toată discuția)