daca sunt viceprimar, iesit la pensie in 2012, din functia de secretar de primarie, pot sa fiu manager GAL (grup de actiune local), sa am birou de mediere,particular( aici nu trebuie sa-mi desfasor activitatea dupa 3 sau 5 ani ?), fata mea angajata in cadrul primariei, asistent social, si ginerele meu secretar de primarie ?
pe mine ma interesa cum arata raporturile de subordonare ierarhica, nu cati angajati sunt in aparatul de specialitate al primarului.... :)
viceprimarul - fost secretar- acum pensionar- e oki.
viceprimarul - fost secretar- presedinte GAL - e oki
viceprimarul - fost secretar- mediator particular - NU e oki - art. 87 alin. (1) lit. k) din legea nr.161/2003
ginerele viceprimarului - ofiter de stare civila si secretar - e oki, pentru ca e afin, si nu ruda de gradul I cu primarul sau viceprimarul.
fata viceprimarului- nevasta secretarului- asistent social - posibila situatie de incompatibilitate, pe art. 95 din legea nr. 161/2003- de aia v-am intrebat cum arata organigrama, pentru ca, de regula, intr-o primarie, asistenta sociala, registrul agricol si compartimentul juridic, sunt in subordinea secretarului.
funcţionarii publici care, în exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultanţă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici, deci nu e cazul secretarului. :)
asteptam pareri mai avizate, in ceea ce priveste treaba cu afinul...eu cred ca e legal, desi suna ca mama dreaq situatia, si-si da seama oricine ca e cusuta cu ata rosie...
stiu la ce va referiti, urmeaza sa studiez si aceasta problema, desi, aceste compartimente se subordoneaza direct secretarului...
si ca o idee, s-a scos postul de secretar la concurs, insa , conditiile de participare la concurs , sunt directionate... adica sa nu poata cineva sa indeplineasca aceste conditii...
si nimeni nu a scos un cuvant despre acest lucru...., pe muteste:hammer: