De doua zile ne-am trezit in bloc nou, elegant, cu o mocheta din plastic verde pusa pe jumatate din holul de la intrare. Nu e nici pres, nici traversa, se termina brusc si ilogic si arata ca un ...
Pentru a o monta astfel administratora a avut nevoie de acordul presedintei.
Mie imi displace total si doresc sa ma opun la asa o aparitie in bloc, kitsch.
Ce drepturi am si cum mi le pot exprima astfel incat sa opresc panarama fara gust care debuteaza cu montarea acestei mochete?
Cum se poate comunica cu presedintele si comitetul astfel incat sa fie obligati sa raspunda si sa ia masuri?
La decizii care privesc cheltuielile si estetica blocului in care suntem cu totii proprietari nu trebuie sa fim consultati, unde se poate reclama, ce se poate face in caz de un abuz asa cum e cazul asta?
S-a pus o mocheta scumpa pe care noi o vom plati (1 milion metrul) si care e pusa inestetic, arata rau.
Eu nu doresc sa platesc si, mai mult, as vrea sa fim consultati cand se iau decizii cu privire la estetica blocului si la cheltuieli.
Nu sunt putine cazurile la noi in cartier si in Romania cand decid unii oameni si proprietarii nu au nici un cuvint de zis, chiar daca nu le convine.
Multumesc pentru raspuns.
Atunci macar pentru viitor incercati altceva. In adunarea generala stabiliti un regulament de coproprietate, care sa se aplice in tot blocul / complexul si care sa prevada ca aspectele ce afecteaza estetica se decid intr-un anume fel, dupa cum veti conveni. Daca majoritatea e de acord cu acest sistem, administratia nu va avea ce sa faca decat sa se conformeze.
Doamna Lisievici, multumesc pentru intelegerea si timpul dvs. Ca si doamnei Elga, desigur.
Unde as putea gasi un model de regulament de copropietate va rog, chiar nu am auzit de asa ceva pina acum?
Daca imi dati o adresa de email (prin mesaj privat, sa nu incurajam spamul) va trimit unul. Nu e redactat de mine si poate fi imbunatatit, dar e singurul pe care il am in acest moment.
M-am mai interesat azi si legea 230 prevede obligativitatea informarii membrilor de asociatie privind deciziile comitetului executiv. Da dreptul oamenilor la comentarii si opozitii in caz de neconconrdanta cu ceea ce ei isi doresc.
Nu asa stiti si dvs.?