avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont blocat,card blocat,AJUTOR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont blocat,card blocat,AJUTOR

Doresc sa aduc mii si mii de multumiri acestui sait pentru ajutorul acordat in multe cazuri,cred ca este singurul sait unde mai afli cate ceva real in domeniul juridic.
O mica sau mare problema am si eu de lamurit cu un cont salarial blocat.Un mare si respectat domn avocat a binevoit sa-mi trimita la institutia la care lucrez un document oficial de la CAMERA EXECUTORILOR JUDECATORESTI prin care pricizeaza printre altele POPRIREA pe salariu,ok daca nu am platit asa imi trebuie,tot acest domn respectabil imi blocheaza si contul bancar (un cont amarat de salariu) in care altceva decat salariul nu ajunge sa stea prea mult timp.Pana aici totul frumos dar cand ajung sa-mi folosesc cardul nu pot,explicatia banci este ca executorul judecatoresc o blocat toate conturile bancare si nu pot sa-mi mai folosesc cardul,ma duc la marele si stimabilul domn avocat si ii explic situatia,imi spune sa aduc o adeverinta prin care sa reiasa ca sunt angajat pe o perioada X si suma poprita 30% intra direct in contul specificat in document trimis anterior si stimabilul domn avocat imi da un document prin care la banca imi ridica poprirea pe contul bancar, zis si facut.In adresa catre banca se specifica; stimabilul domn avocat executor judecatoresc formulam prezenta ADRESA prin care va rugam sa procedati la ridicarea popririi infiintate asupra veniturilor salariale de la institutia Y , a domnului EU,cnp,dela institutia dvs. Mentionam ca raman in continuare poprite orice alte sume de bani detinute la inst dvs (banca ) sau venituri avute de catre EU,in afara celor din venituri salariale de la inst Y. Duc acest document la banca il inregistreaza si bine inteles dupa un timp ma duc sa intreb.
-pot folosi cardul??
- nu puteti folosi cardul decat in ziua cand sunt virati bani in card pana a doua zi.
Bineinteles raman cu fata patrata,din discutiile avute cu domnita de la ghiseu a reiesit ca banca nu are un sistem de verificare intrare si iesire a diverselor sume,de unde vin si unde pleaca.
Doamne #-o suntem in secolul XXI si anumite persoane din diverse institutii crede ca avem guma in par,oare chiar aveam guma in par??
pe aceasta cale va rog cu stima sa ma sfatuiti cum sa procedez cu banca,doresc sa fac o adresa catre banca ,ce lege sa mentionez,ce articol de lege,nu cred ca in ROMANIA daca ai facut o gafa cu un imprumut sa nu-ti mai poti folosi cardul si nici institutia la care esti sa nu-ti mai de-a bani in mana.Oare trebuie sa cersim pe strada colo si colo pentru un drept salarial??
Un sfat,un articol de lege,orice ma poate ajuta probabil si nu numai pe mine,mai sunt si alti in aceasta situatie.
Poate este vizibil ca in tot ce am scris aici am mentionat STIMABILUL DOMN AVOCAT cu ranchiuna,data viitoare am sa precizez si de ce am facut asta.
cu stima si astept un ajutor,

[editat numele bancii]
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Buna ziua. Nu stiu daca v-ati rezolvat problema, dar eu tot o sa postez si pentru altii care o pot avea.
Stiu ca postarea dumneavoastra este veche dar poate inca mai doriti un raspuns adecvat. Conform art.409 Cod Procedura Civila sau art. 728 Noul Cod Procedura Civila:
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlul de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

De aici se poate intelege ca veniturile care dumneavoastra le obtineti din drepturile salariale pot fi poprite pana la maxim 1/2 din salariu daca aveti mai multe popriri sau 1/3 daca aveti doar o poprire. Cei de la banca, in momentul in care fac tranzactia banilor de la tertul poprit (angajatorul dumneavoastra) stiu datorita aplicatiei, ce reprezinta acea suma. Cel mai bine e sa faceti rost de copie de pe aceste articole de procedura si sa va duceti sa le aratati.
Din pacate, multi au ajuns pe posturile lor cu relatii sau pur si simplu prin grade de rudenie si habar nu au de procedura civila sau cu ce se mananca aceasta. Sper ca v-am fost de folos. O zi buna in continuare.
Puteti invoca si faptul ca veti angaja un avocat si ii veti da in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a-mi folosi cardul bancar nicu_lucan nicu_lucan Situatia sta in felul urmator, poprire pe conturi bancare ok, nu ma supar prea tare. Ma supara faptul ca nu-mi pot folosi cardul la cumparaturi sau pentru ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva Roxana1213 Roxana1213 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi s-a pus poprire pe cardul de salariu de mai bine de 3 saptamani. Am luat legatura cu executorul ... (vezi toată discuția)