avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco

Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata.
Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ 40.000RON pentru acel accident. Nu cred ca am facut asa mare dauna. Cum pot sa actionez? In caz ca nu platesc banii ce se poate intampla?
Can i-am sunat mi-au spus sa merg la ei la sediu sa discutam despre suma si despre cum sa o platesc ca m-ar lasa sa o platesc si in rate.. La casco asa se face? se negociaza suma? Nu s-au trezit cam tarziu? dupa 4 ani sa imi ceara banii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:37, 23 Februarie 2013
Din pacate asa procedeaza toti asiguratorii in cazul in care vinovatul nu are o pilita de raspundere civila, in cazul dvs. RCA. Rezolvarea poate fi amiabila, in acest caz va trebui sa solicitati documentatia ce a stat la baza sumei solicitate spre plata, precum si analiza acesteia, sau in instanta caz in care va trebui sa apelati la serviciile unui avocat.
Am inteles, dar suma mi se pare exagerat de mare .. mai mult de jumatate de masina.
Si de ce ma anunta abea acum? Au trecut 3 ani si jumatate de atunci. De ce nu am fost chemat sau anuntat de atunci de daune, si sa vad si eu ca se ajungea la suma asta?
Asa se procedeaza? sa te anunte dupa aproape 4 ani ca ai de plata 40.000RON ?
Avand in vedere ca suma este foarte mare, trebuie sa luati in considerare colaborarea cu un avocat specializat in asemenea cazuri.
Trebuie vazut documentul de plata pentru a fi verificata prescriptia, trebuie studiate documentele de reparatie, eventual cu ajutorul unui expert tehnic.
In cazul in care mergeti la conciliere la sediul asiguratorului, va recomand sa mergeti insotit (daca nu de un avocat, macar de o cunostinta cu studii juridice), pentru a nu semna un proces verbal de conciliere care sa va dezavantajeze.
Asiguratorul CASCO se indreapta prin regres impotriva asiguratorului RCA. Dupa cum in acest caz nu exista asigurator RCA, polita RCA fiind expirata, asiguratorul CASCO s-a indreptat impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului. Sunteti bun de plata. Insa se pune problema cuantumului daunei. Trebuie sa verificati,asa cum s-a aratat mai sus, corectitudinea devizului de reparatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto dorianztd dorianztd Buna ziua, Am si eu o problema cu un accident in lant pe A2,am fost prin la mijloc ,am masina avariata si in fata si in spate,dupa constatarea politiei ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)