Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Emitere factura chirie dupa data expirarii contractului

Buna ziua,
1. In ce masura este legala emiterea de facturi pentru chirie spatiu dupa data expirarii contractului de inchiriere pe peioada determinata in cazul in care chiriasul refuza semnarea actului aditional de prelungire? Mentiune: In actul aditional se specifica ca nesemnarea sa la termen se considera refuz, fapt ce duce la incetarea contractului.
2. Constituie semnarea unui proces verbal de predare a spatiului de catre chirias la o data ulterioara expirararii contractului mai sus mentionat, baza legala pentru emiterea de facturi de chirie pentru perioada trecuta intre incetarea
contractului si semnarea procesului? Poate fi chiriasul obligat sa plateasca asemenea facturi?
Cel mai recent răspuns: gaby1168 , utilizator 08:02, 21 Februarie 2013
Factura se emite in baza contractului de chirie, chiar daca acesta a ajuns la termen si nu s-a prelungit. Daca se face dovada ca suma facturata este o obligatie contractuala este in regula. Obligatia dvs. de a mai plati suma facturata se prescrie in 3 ani, inlauntru acestui termen puteti fi obligat la plata.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa recuperez chiriile platite in anvans? alice_nicole alice_nicole Ne confruntam cu urmatoarea situatie... Am incheiat un contract de inchiriere in anul 2008 pe o perioada de aproximativ 5 ani, contractul urmand a se incheia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere alina_f alina_f Buna ziua, Am inchiriat apartamentul; am contract de inchiriere inregistrat la finante, proces vb de predare primire, totul ok. Acum cateva zile m-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial nerespectat vioavram vioavram Buna! Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una: Am ... (vezi toată discuția)