avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie EXCLUSIVA si pensie alimentara! rog ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie EXCLUSIVA si pensie alimentara! rog ajutor!

Buna ziua,

Dupa ce zilele trecute am adresat niste intrebari legate de mediere, pensie alimentara si custodia exclusiva a copilului meu, si am primit raspunsuri de aici favorabile, am fost
sa vorbesc cu un avocat pe viu, i-am expus situatia mea (necasatorita, copil de 6 ani cu un barbat cu care nu am locuit niciodata impreuna, doar 1 an in afara tarii si atunci nu aveam copilul, nu s-a implicat material sau afectiv in cresterea copilului, betiv notoriu cu care nu se poate intelege un om matur si nu l doresc in preajma copilului) avocata imi sugereaza azi sa nu cer custodie exclusiva ca este in dezavantajul meu :O si ca acum instanta da custodie comuna parintilor, conform noii legi. Cum se poate sa fie asa, cum sa dea custodie comuna cuiva pe care copilul abia il stie si are probleme mari de tot cu bautura? A adaugat ca sa depun dosarul, sa vedem cum decug lucrurile, etc.etc. si mai vedem pe parcurs. Ce fel de avocata este asta? Eu nu joc la loterie viata copilului meu si nu-mi permit sa fac niste lucruri care l-ar afecta pe micut si e care nu sunt sigura, in conditiile in care el are liniste, educatie, buna crestere, camin, etc. Ma intelege cineva? Asa stau lucrurile, va rog? Mi-a mai spus, de asemeni, ca sedinta de inormare nu e obligatorie (abia dupa 15 august ac), ma rog...asta am vazut si eu pe net. Pe mine ma intereseaza sa merg la sigur cu custodia, nu doresc sa cer parerea unui betiv daca ies din tara, la ce scoli va merge fiul meu..pentru noi, e un strain. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
P.S. Am povesit un pic pentru ca situatia mea e un pic diferita, nu a existat casatorie, convietuire, implicare, etc., si trebuie inteles exact. Multumesc!
Daca taticul insista (VREA) autoritate parinteasca comuna are sanse.
Program de vizita va avea oricum.
Multumesc la fel si tie Marilena:) si tie si copilasului tau,sper sa fie totul bine si in cazul tau,si sa iti iasa ceea ce vrei:) mult succes in tot ceea ce iti propui:)
Poate avea program de vizita daca nu cere?
Da, am vazut hotarari pronuntate de instante chiar daca tatal nu a cerut program de vizitare pe considerentul obligatiei de a veghea asupra interesului superior al minorului.

De multe ori insa tatal nu respecta acest program, adica nu vine sa isi viziteze minorul.
Multumesc mult, doamna avocat! Ce parere aveti despre sustinerea personala in instanta a propriei cauze? Se poate avea castig de cauza la fel ca atunci cand te reprezinta un avocat? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi tata disparut fara urma Augusta86 Augusta86 Buna ziua, Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in varsta de 9 luni Cristianaboicenco Cristianaboicenco Buna ziua! Sotul meu a plecat de acasa in timp ce eu eram in vacanta cu bebelusul la tatal meu in afara localitatii. Fara vreun motiv intemeiat mi-a trimis un ... (vezi toată discuția)