avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune online-se aplica mica reforma in justitie?urgent.

Buna ziua
M-ar interesa daca este aplicabila textul de mai jos in cazul unei inselaciuni pe internet.

Speta pe scurt.Eu am trimis un obiect,el trebuia sa imi trimit alt obiect dar a trimis altceva.
Am depus plangere,se misca extrem d egreu.Dupa o luma abia acuma e la procuratura sa i se dea numar,si sta acolo de saptamana trecuta.

Ma intereseaza daca e aplicabila legea,deoarece teparul a spus ca daca fac in asa fel incat sa iasa doar cu o amenda,atunci imi da totul inapoi,si 1000 lei(de care nu am nevoie,nu ii vreau)

El; nu isi recunoaste fapta,dar probabil prezentandui aceasta lege am sa il conving.

AStept urgent un raspuns.Multumesc. cu respect.

Art. 74¹. „In cazul savarsirii infractiunilor de gestiune frauduloasa, inselaciune, delapidare, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata si neglijenta in serviciu, prevazute in prezentul cod, ori a unor infractiuni economice prevazute in legi speciale, prin care s-a pricinuit o paguba, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la solutionarea cauzei in prima instanta, invinuitul sau inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.
Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 de euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 de euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
Dispozitiile prevazute la alin. (1) si (2) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune de acelasi gen, prevazuta de prezentul cod, intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei, pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1) si (2)”.

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului inselaciune Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In cazul in care o instanta de judecata pronunta o hotarare de condamnare cu executare iar pana la recurs se recupereaza prejudiciul in totalitate se ... (vezi toată discuția)
Neatentia mea-dezavantaje art 320 ind 1 oltul oltul intr un dosar penal sunt acuzat de inselaciune si fals...mentin ca nu eu am facut falsul DAR cand judecatorul m a intrebat ca recunosc sau nu eu am recunoscut ... (vezi toată discuția)