Buna seara,
se da urmatoarea situatie:
angajat concediat disciplinar.
dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si seama ca a emis-o ilegal, in timpul concediului medical.
angajatul iese din concediul medical si, imediat, angajatorul ii face o noua decizie de concediere.
intrebarile sunt urmatoarele:
- comunicarea primei decizii de concediere nu a dus la incetarea contractului de munca?
- si, daca da, pentru a se emite a doua decizie de concediere, nu trebuia intocmit un nou contract de munca intre angajator si angajat?
multumesc...
Termenul de 15 zile este aplicabil numai pentru plata drepturilor salariale ..incepe sa curga de la data primirii de catre angajator a solicitarii dvs de a pune in executare hotararea judecatoreasca.
Art.262 C.mun. nu prevede niciun termen .. Existenta infractiunii incriminate de art. 262 C. muncii este conditionata de refuzul angajatorului de a executa hotararea judecatoreasca intr-un termen rezonabil.
Buna Dimineata, va rog spuneti-mi ce ar insemna un termen rezonabil ? In maxim 2 saptamani, compania isi reorganizeaza activitatea si postul meu va fi desfiintat, nu va mai exista in noua schema . Cat ar putea sa amane, in acest caz reintegrarea daca postul meu va fi desfiintat peste 2 saptamani ?
Buna Ziua, va rog sa ma mai ajutati in urmatoarea problema: In data de 29.04.2013 am primit sentinta Tribunalului de reintegrare in munca si plata drepturilor salariale. In data de 01.05.2013, avocatul atrimis mail catre compania la care am lucrat de punere in aplicare a sentintei judecatoresti. Ulterior, cand am intrat in posesia certificatul de solutii, respectiv pe data de 10.05.2013 l-a trimis si pe acesta, insotit de o alta notificare, atat pe mail, cat si prin posta. Din pacate, nu doresc sa raspunda la solicitare. Va rog sa-mi spuneti cand sunt in drept sa fac plangerea penala ? Trebuie sa astept hotararea judecatoreasca, care poate dura, sau in baza cererii de executare , in a 16-a zi, pot depune la politie plangerea penala ?
Dupa expirarea termenului de 15 zile de la data inregistrarii solicitarii dvs de a pune in executare hot.judecatoreasca puteti depune plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun.
Reintegrare salariat
acuta
Buna ziua.Va prezint urmatorul caz la care va rog sa ma ajutati:Am avut o concediere individuala in anul 2009 si in urma unui recurs datorita unor vicii de ... (vezi toată discuția)