avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces-Verbal Politie Rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces-Verbal Politie Rutiera

Buna seara,

ma aflu in urmatoarea situatie: am condus pe DN1 Predeal-Brasov, in zona Timisul de Jos, dupa acele curbe, am fos oprita de un echipaj de politie pt ca as fi depasit o alta masina in zona indicatorului "depasire interzisa". Prin depasire se intelege incalcarea axului drumului cu toate 4 rotile. Politistul nu mi-a prezentat nici o proba video sau alt mijloc de proba. A fost oprit un martor (cel pe care l-as fi depasit) si acesta a sustinut ca nu am executat acea manevra. Cu mine in masina mai exista o persoana care nu este grad de rudenie cu mine si sustine acelasi lucru.
Intrebare: in ce masura pot face contestatie? pot folosi cei doi martori? poate exista proba video in acest caz (nu mi-a fost mentionata de politist)? care ar fi cheltuielile mele in cazul in care as pierde acest proces?

Multumesc,

Violeta
Cel mai recent răspuns: bc17mic , utilizator 18:07, 20 Iulie 2009
Nu este obligatoriu sa va angajati avocat daca va puteti descurca si singur.
In acest caz , este bine sa cititi si NORMA DE METROLOGIE LEGALA NML 021-05 din 23 noiembrie 2005 ...

Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca doar "vant puternic", cum am scris eu in P.V., nu este suficient pentru a ma apara caci in NORMA DE METROLOGIE LEGALA se specifica "furtuna"? :(
In schimb, ultimul paragraf citat de dvs. ar putea sa ma ajute deoarece in acelasi timp cu mine a mai fost oprita o masina in spatele careia mergeam de cativa km in urma. Cred ca radarul ne-a prins pe amandoi in timp ce depaseam o alta masina ce mergea mai incet (probabil ca avea antiradar si de frica mergea cu 40km/h :) ).
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
dantetris, utilizator
Este dreptul dumneavoastra sa faceti plangere impotriva procesului verbal.....si va puteti apara cu orice metoda, inclusiv invocand faptul ca batea vant puternic (in unele cazuri se mai poate asimila cu furtuna ;))
Buna ziua. Am si eu o dilema,
Am fost oprit de politie pt ca circulam cu 83 km/h in localitate, si nu am semnat procesul verbal. L-am primit prin posta cateva zile mai tarziu, prin recomandata, cu care am fost la posta si cand am vazut ca e de la pilitie nu am ridicat-o. Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata la data de 27.04.2007, Art 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii. Sa inteleg ca eu daca in termen de o luna nu primesc acel proces verbal, si nu semnez pt el, am scapat de amenda?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
bc17mic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala nicolaecristian nicolaecristian buna ziua! ma aflu in proces cu ipj pentru depasirea vitezei cu peste 50, la dosar ei au depus pentru proba cu inscrisuri, fotografia radar, buletinul ... (vezi toată discuția)
Contestatie pt verificarea metrologica mikutzaaa20 mikutzaaa20 buna! duminica pe data de 21 mi-a fost retinut permisul pt viteza,era restrictie d 50 si eu aveam 104.fiind incepatoare si avind permisul p 8 luni nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Radarele fixe sunt in ilegalitate!!!!! Dan Paul Dan Paul Rdarele fixe sunt in ILEGALITATE,din cauza ca nu sunt omologate de BMRL(Biroul Roman de Metrologie Legala),doar cele de pe DN 1(Balotesti,Ciolpani,Puchenii ... (vezi toată discuția)