avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Executari silite

Am o datorie din 2004 care a fost platita partial la banca. Creanta ramasa a fost cesionata la o firma de recuperari care la randul ei a cesionat-o la alta firma de recuperari.

Intrebari?

1.Poate firma de recuperari sa declanseze executarea silita prin executor fara o hotarire judecatoreasca?
2.Datoria era prescrisa adica au trecut 3 ani de la ultima plata. Am semnat un angajament de plata. Angajamentul de plata a intrerupt prescriptia sau am platit degeaba si trebuie sa platesc incontinuare datoria in rate cum au solicitat.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
mihai_gaby, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:09, 7 Iunie 2013
Ma scuzati ca revin cu subiectul. Daca datoria a fost prescrisa si am achitat si semnat angajament de plata ce se întîmpla?
Citez o discutie de pe forum.

Ai platit o datorie al carei termen s-a prescris. Mai poti face ceva?

In situatia in care ai achitat o datorie care s-a prescris, plata este considerata valabila si nu mai beneficiezi de dreptul de restituire.

“Plata facuta voluntar de catre datornic creditorului, indiferent de motivul care l-a determinat sa achite datoria sau doar o parte din ea, este o plata valabila, chiar daca s-a implinit termenul de prescriptie a executarii silite. (…) Debitorul nu mai are dreptul, potrivit legii, de a solicita creditorului restituirea banilor”, a mai aratat Claudiu Lascoschi.

Va multumesc anticipat.
Plata este valabila, prescriptia nu anuleaza creanta ci doar dreptul creditorului de a cere obligarea debitorului la executarea obligatiei de plata.
Plata e perfect valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)