Va solicit sprijinul sau sfaturi cu urmatoarea problema:
Am divortat de sotul meu in urma cu 3 ani iar cei 2 copii ai nostri au ramas in grija si intretinerea mea.
La divort am agreat impreuna (si s-a stabilit de catre instanta) ca el sa plateasca 100 RON/copil - desi salariul lui era de peste 3.000 RON :(
In luna Noiembrie 2012 l-am cheamt in judecata pt majorarea pensiei alimentare la 1/3 din salariul acestuia.
In data de 09.01.13 instanta a decis majorarea pensiei de intretinere pentru cei 2 copii. La aceasta sentinta fostul sot nu a facut recurs insa acum vad ca sunt chemata eu in judecata pentru diminuarea pensiei stabilita doar de cateva zile.
In motivarea noii cereri sotul spune ca si-a incetat relatiile de munca cu angajatorul cu data de 10.01.2013 (ciudat - la o zi dupa sentinta) atasand la dosar decizia de incetare a contractului de munca.
Procesul se va judeca in Aprilie 2013, mentionez lucru acesta intruct la dosar se mentioneaza ca va depune veniturile realizate pe ultimele 6 luni.
Parerea mea personala este ca acesta in continuare lucreza dar poate a schimbat firma sau lucreza la negru, sau cu contract de colaborare. Din pacate nu am cum sa aflu!
Intrebarile mele la care va rog politicos, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns sau orice alt sfat sunt:
1. Ce sanse credeti ca are fostul sot in a avea castig de cauza in noul process de diminuare a pensiei?
2. Cum sa fac sa primesc pensia alimentara macar pe lunile nov/dec 2012 si poate ianuarie13?
3. Daca el nu a facut recurs la decizia de majorare a pensiei – pot obtine pensie si pentru lunile pana la judecarea noului process?
4. Cum as putea sa aflu daca fostul sot mai munceste?
5. In momentul in care fostul sot a introdus noua actiune, decizia de majorare se putea ataca cu recurs – oare de ce a decis avocatul acestuia sa nu faca recurs si a preferat un nou process?
Mentionez ca acesta va fi reprezentat de un cab de Avocatura iar eu ma voi prezenta/reprezenta singura :(
In speranta ca nu v-am plictisit si nici nu v-am rapit timpul prea mult va multumesc pentru timpul acordat si, anticipat pentru raspunsuri sau sfaturi
Dupa mine, ca om si avocat, executarea aceea ar merita; ar merita sa i se puna sechestru pe masina pentru 200 de lei...
Ar merita chiar sa o chemati in instanta si pe fosta soacra ca sa intretina nepotii... Ar merita numai pentru interogatoriul ala cand pune mana pe biblie si jura stramb.
Discutati in prealabil cu soacra, daca totusi copiii dv. au o relatie buna cu ea, nu le-o stricati; dar exista presiuni care se pot face pentru plata pensiei si care se stabilesc de la caz la caz.
Cred si ca urmarirea domnului de catre un prieten, coleg de munca, cineva in care aveti incredere merita pentru a dovedi reaua lui credinta de care spuneti. Merita sa notificati firma, merita sa o chemati in judecata...
Asta inseamna sa luptati pentri copii, e greu, e mult de facut, mereu apare ceva... dar va doresc tot succesul din lume si va rog sa reveniti cu evolutia situatiei pentru a va mai indruma.
P.S. Dreptatea divina poate castiga intotdeauna, dreptatea facuta de oameni e supusa greselii ca asa e natura umana, imperfecta. Nu traim o utopie.
Multumesc frumos pentru sfaturi si mai ales pentru P.S.
Sechestrul pe masina nu pot face intrucat masina a inregistrat-o pe numele verisoarei lui.
Cu siguranta o sa revin cu evolutia procesului - oricare ar fi aceasta.