avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta Drept Penal - confiscarea unui bun mobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta Drept Penal - confiscarea unui bun mobil

Doi cetateni merg impreuna la vanatoare de caprior intr-o padure din apropierea locuintei. Acestia nu detin autorizatie la caprior.
Pentru a ajunge in apropierea locului de vanatoare, folosesc autoturismul proprietate personala a unuia dintre ei.
Fiind noapte, acestia incadreaza in farurile masinii un caprior, unul dintre cei doi tinteste si doboara vanatul. Incarca vanatul in portbagajul masinii si pleaca spre casa.
In apropierea domiciliului sunt surprinsi de un agent de politie.
Pe langa infractiunea de braconaj, impotriva acestora se ia si masura de siguranta ce consta in confiscarea autoturismului.

Intrebarea: Se poate aplica masura confiscarii speciale in acest caz? sau masura confiscarii speciale trebuia instituita doar asupra armei de vanatoare?
Prevederile legale sunt clare în această privinţa, în opinia mea s-a procedat corect,citiţi şi art.46 din Legea 407/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de transport a vanatului (confiscarea mijlocului de transport) ileanasimona ileanasimona Buna ziua.As vrea sa stiu daca unei persoana care a recunoscut fapta prevazuta la art 44 din lg 407/2006 (este in stadiul de cercetare la parchet)si anume ca a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-arma folosita la savarsirea infractiunii, asupra careia nu s-a dispun nimic prin hotararea de condamnare patriche_radu patriche_radu buna seara! am o speta interesanta sa va prezint. in anul 2000 x este condamnat la 1 an cu suspendare pentru braconaj. la momentul savarsirii faptei i s-a ... (vezi toată discuția)