avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluare imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluare imobil

Cum se evalueaza o casa de catre un expert(ptr proces jud.a cerut evalurea case in vedere stabilirii cotei si a iesirii din indiviziune)la piata actuala? se tine cont si de vechimea imobilului(peste 20 ani)ca nu are inbunatatiri?cum se procedeaza ? ma sperie gandul ca o v-a evalua la cat nu face:( cum se procedeaza in astfel de cazuri?multumesc
Multumesc pentru precizari, dl. expert! Acum inteleg de ce agentiile au preturi mult mai mari......pentru a ajunge la pretul cerut chiar de proprietari si de a lasa o marja de manevra, pe langa procentul de intermediere.
Sa aveti o zi buna!
Ma bucur ca am putut sa va lamuresc. Pentru orice alte nelamuriri privind evaluarile sau proprietatile imobiliare in general nu ezitati sa intrebati!B-)
in cazul unui partaj de comun acord, mai este necesara evaluarea imobilului, daca da fostii soti pot declara orice valoare, [cat mai propiata de valoarea reala a acelui imobil, si evident, ambii fosti soti declara aceeasi valoare] in tranzactia semnata in fata judecatorului ? aceasta tranzactie o redactam, cu toate informatiile, in afara instantei si doar o semnam in fata judecatorului sau se redacteaza direct in fata judecatorului ?
...tocmai am aflat ca nu se mai face tranzactie ci acord de mediere, si ca in acest mod se simplifica cu mult partajul partilor ! dar tot ma intereseaza: acest acord de mediere nu poate fi facut de reclamant [oricine se poate exprima in scris fara plata vreunui mediator] ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
ContSters100655, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedeaza evaluatorul? Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua, as vrea sa stiu cum procedeaza un evaluator atunci cand vine sa evalueze un apartam aflat in partaj. In baza de impozitare de la Finante acest ... (vezi toată discuția)
In atentia avocatiilor pledanti: confuzia intre notiuni. denaturarea realitatii. valabilitatea raportului de expertiza judiciara. legalmgm legalmgm O prima consecinta a confuziei intre notiunile de \"valoare de circulatie\" si cea de \"valoare de piata\". Statistic vorbind, avocatii pledanti au observat ... (vezi toată discuția)
Notiunea de "valoare de piata" in acceptiunea standardelor nationale si europene legalmgm legalmgm B. Standardele Internaţionale de Evaluare (International Valuation Standards Committee, 12 Great George Street, London, United Kingdom, SW1P 3AD, ... (vezi toată discuția)