avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna ziua,
Intampin si eu o problema cu un contract de inchiriere intre o societate care are activitate de spalatorie,croitorie si un hipermarket. Bineinteles dupa cum stiti contractele astea sunt in favoarea hipermarketului dar de data asta chiar mi se pare ca au exagerat si anume: respectiva societate de spalatorie nu are dreptul la reziliere, sau cel putin acest drept nu este reglementat in contractul semnat. deasemenea societatea a fost obligata la depunerea unei garantii in valoare de 10.000 lei sub sanctiunea rezilierii contractului in cazul neplatii, dar din nou nu este mentionat nimic cu privire la inapoierea garantiei dupa terminarea contractului. intrebarea mea este cum ar trebui sa procedeze societatea daca doreste rezilierea contractului inainte de termen iar in contract nu este stipulat dreptul societatii la reziliere. Instanta poate fi o varianta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:58, 13 Martie 2013
Desigur ca instanta poate fi o varianta. Desi dreptul la reziliere nu este prevazut in contract, totusi nici nu este interzis de catre acesta. Mai mult decat atat, rezilierea isi are temeiul in lege chiar daca nu este reglementata expres prin acordul partilor exprimat in contract. Asadar daca sunt indeplinite conditiile legale privind reziliere, nimic nu va impiedica sa solicitati in instanta desfacerea contractului.
as avea succes in instanta?
Un raspuns profesionist privind sansele dvs. de reusita in instanta nu va poate fi oferit decat dupa studierea actelor pe care le detineti si care releva situatia concreta. De asemenea trebuie sa aveti in vedere ca nimeni nu va poate garanta succesul, tot ceea ce poate face un profesionist este sa isi dea tot interesul si sa isi foloseasca la cote maxime cunostintele sale teoretice si practice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura in vederea anularii biletelor la ordin in alb si avalizate andrei-toma andrei-toma Am urmatoarea situatie. Prin societatea mea am incheiat un contract comercial cu o alta societate comerciala. Obiectul contractului presupunea prestari ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii, persoana fizica? are vaoare juridica? legal2014 legal2014 Buna ziua, tuturor! In urma cu ceva timp am incheiat un contract de prestari servicii pe persoana fizica. Plata serviciului s-a platit in trei rate pana ... (vezi toată discuția)