Am in fata un contract de vanzare cumparare cu incheiere de autentificare datat decembrie 2010. Pina aici nimic anormal.
Cu acest act cumparatorii au venit zilele trecute sa le intocmesc documentatie cadastrala intrucat dobandirea terenurilor s-a facut fara documentatie cadastrala, fapt mentionat dealtfel si in continutul actului autentic.
Dupa masuratori si intocmirea documentatie urmeaza intabularea.
Ei, aici au inceput problemele. Parerile celor de la cartea funciara sunt impartite si lucrarea inca nedepusa....
Dilemele mele ar fi :
- pe cine se face intabularea ? (vechii proprietari sau actualii , cei care au cumparat prin acest act autentic? )
- in afara actului notarial mai trebuie depuse si alte acte ? (fostii proprietari au detinut terenurile in baza unui certificat de mostenitor cu partaj voluntar din 2006)
- platesc taxa dubla la intabulare ?
Imobilul ne mai fiind întabulat, se va face prima întabulare, pe numele d-voastră cu contract de vânzare cumpărare, certificat fiscal, o cerere , şi bineînţeles o documentaţie cadastrală executată de o persoană autorizată care va face măsurătorile în sistem stereo , calculul suprafeţelor, ...etc, conform O.634-2006. Cu taxa aferentă întabulării, necesară de plătit la Biroul local unde se va face întabularea şi cu onorariul plătit persoanei autorizate , care se va ocupa de tot dosarul , întabularea se va face pe numele d/voastră, în termen de 21 zile, dacă documentaţia va fi corectă şi se va putea recepţiona în sensul că imobilului i se va atribui nr. cadastral.
Dacă respectivul autorizat va depune lucrarea, să vă dea nr. de înregistrare pentru a putea şi d-voastră să urmăriţi mersul cadastrului şi al publicităţii.
Am fost iarasi la cartea funciara si impreuna cu registratorul sef si jurstul s-a ajuns la un consens : proprietarii sa mearga la notarul respectiv cu cele 5 documentatii cadastrale si acesta sa ia legatura cu registratorul sef pentru a intabula documentatiile.
Multumesc tuturor care au raspuns .
Voi reveni cu detalii pe masura ce mult dorita intabulare va incepe sa se contureze.
Intabulare
iuvri
Buna ziua!
Imi poate da si mie cineva niste informatii?
Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005?
Unde ... (vezi toată discuția)
Anulare tranzactie
Statescu
Buna ziua! Dupa decesul tatalui meu raman 3 mostenitori :mama mea, fratele meu si eu. La momentul intocmirii certificatului de mostenitor eu am renuntat la ... (vezi toată discuția)