avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune materiale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune materiale

buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe toata tibia ,am stat internat 18 zile in spital si mi-am scos certificatul medico-legal si am 70-80 de zile de ingrijiri medicale cu posibilitate de prelungire si peste 6 luni trebuie sa ma internez iarasi o saptamana sa imi scoata tija din tibie iar acum cei de la firma de asigurari trebuie sa ma despagubeasca ma puteti ajuta cu o suma informativa ce suma de bani sa cer ,cam la cat m-as incadra pe cale amiabila.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 17:00, 22 Martie 2013
Fiind vorba de un dosar penal trebuie, mai intai ca instanta sa stabileasca persoana vinovata de producerea accidentului. Societatea de asigurare la care are incheiata asigurarea RCA persoana vinovata de producerea accidentului va plati atat daunele materiale (reparatia autoturismului - daca este cazul-, cheltuielile de spitalizare, diferenta de venit neincasat datorita faptului ca ati fost in concediu medical, etc.) cat si daunele morale ce se stabilesc de catre instanta prin hotarare.
cioan a scris:

Fiind vorba de un dosar penal trebuie, mai intai ca instanta sa stabileasca persoana vinovata de producerea accidentului. Societatea de asigurare la care are incheiata asigurarea RCA persoana vinovata de producerea accidentului va plati atat daunele materiale (reparatia autoturismului - daca este cazul-, cheltuielile de spitalizare, diferenta de venit neincasat datorita faptului ca ati fost in concediu medical, etc.) cat si daunele morale ce se stabilesc de catre instanta prin hotarare.

Pentru aceasta, partea vatamata trebuie sa se constituie formal parte civila in ptretentii fata de vinovat.
Daunele pot fi platite de asigurator si inainte de a se da pronuntarea , pe baza unui angajament prin care se obliga sa restituie despagubirea in cota parte a vinovatiei proprii, pe care o va constata instanta, daca (teoretic posibil) s-ar constata o culpa comuna, sau vinovatia exclusiva pentru victima.

Pentru a va maximiza despagubirile obtinute va recomand sa apelati la un avocat specializat. In lipsa unei asistente de specialitate in astfel de cauze riscati ca sa fiti "la mana" societatii de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Daune materiale, pentru vatamare, +daune morale unguru unguru buna ziua in data de 21.01.2013 am suferit un accident rutier nu a fost din vina mea un alt sofer a adormit la volan si in curba a intrat in mine ,eu detin un ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)