avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am fost obligat sa platesc in locul asiguratorului ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am fost obligat sa platesc in locul asiguratorului ?

Am fost obligat sa acopar eu pagubele pentru ca asiguratorul nu a platit tot, facand trimitere la faptul ca masina e uzata si conform ordinului autoritatii care se ocupa cu supravegherea asigurarilor, el era obligat sa acopere valoarea de nou a masinii -35% coeficientul, si un judecator "genial" i-a dat dreptate, in conditiile in care paguba este de 15.000 de euro si asigurarea mea prevede acoperirea pagubelor materiale pana la 200.000 de euro. Si sa nu mai spun ca cel de la asigurare a fost de acord la inceput cu paguba asta si dupa au platit doar 11.000. stiu ca in ciuda acelui ordin daca instanta decide ca paguba este mai mare ei sunt obligati sa plateasca pana la valoarea maxima a plafonului de asigurare, respectiv 200.000 de euro. Prin urmare imi poate spune cineva care este temeiul jurdic (articolele si legea ) in baza caruia ei sunt obligati sa ma asigure si peste valoare din care se scade gradul de uzura ?
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 16:38, 22 Martie 2013
Instanta nu poate hotari ca asiguratorul sa plateasca o despagubire mai mare decat cea rezultata aplicand prevederile Ordinului CSA in vigoare la data producerii accidentului. Pentru diferenta neplatita de asigurator va puteti indrepta impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului printr-o actiune civila in instanta.
In caz de dauna partiala asiguratorul va trebui sa despagubeasca intreaga suma a reparatiei, iar daca a fost dauna totala, se plateste valoarea reala stabilita conform cataloagelor de specialitate, scazandu-se valoarea epavei (daca aceasta ramane la dvs.).In mod normal, in caz de dauna, indicat este sa apelati la un service agreeat de asigurator, astfel inlaturati orice neplacere cauzata de posibilitatea de neplata a unei parti din dauna.
E foarte important daca vorbim de o asigurare RCA care este reglementata de ordinul CSA 14/2011 sau de o asigurare facultativa. Banuiesc ca de una facultativa. Aici se aplica conditiile de asigurare unde se specifica calcularea coeficientului de uzura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala opel corsa c dsorescu dsorescu Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)