Buna ziua, sunt administratorul unui SRL si am avut in perioada 01.08.2012 -31.12.2012 un salariat in concediu medical, a suferit o comotie cerebrala, dupa care i s-a intocmit dosar de pensie pe caz de boala. As vrea sa stiu cum pot recupera salariile pe care le-am platit angajatului pe aceasta perioada. Firma are sediul in Comuna Jucu, Judetul Cluj iar eu locuiesc in Galati si lucrarile le desfasor acum in Braila. Salariatul locuieste in Galati. Cui si unde sa ma adresez. Astept un raspuns.
Legea prevede ca angajatorii isi pot recupera de la Casa de Sanatate sumele platite pentru concediile medicale ale angajatilor, insa niciunde in textul actului normativ nu se precizeaza in cat timp se face aceasta restituire.
Dosarul de restituire va cuprinde :
1. Cerere scrisa (tipizat Anexa nr. 12 la normele de aplicare a OUG 158/2005)
2. Centralizator privind certificatele de concediu medical (tipizat Anexa nr. 18 la normele de aplicare a OUG 158/2005)
3. Copie Declaratia 112 a lunii pentru care se face solicitarea (Anexa 1 si Anexa 1.1_Angajator)
4. Concediile medicale (exemplarul 2 - roz) aferente pentru luna pentru care se solicita restituirea insotite de certificatele medicale initiale din lunile precedente in cazul certificatelor „in continuare” (exemplarul 2 – roz sau copie, dupa caz)
Dosarul se depune la casa de asigurări de sănătate în a caror raza administrativ - teritoriala angajator are sediul social.
Concediu medical
niko79
Buna ziua!
Am un angajat cu concediu medical de 14 zile calendaristice, cod 01, platit cu 75%.
Cum procedez cu exemplarul roz, il completez si-l mai depun ... (vezi toată discuția)