avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributia la fondul de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributia la fondul de sanatate

va rog sa-mi spuneti cat esta contributia la fondul de sanatate pentru o persoana fara venituri si unde trebuie incheiat un contract de asigurare (la care casa de asigurari sanatate trebuie sa ma adresez)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:21, 19 Martie 2013
1. Exista aceasta obligatie numai daca vor sa fie asigurati si sa beneficieze de serviciile medicale gratuite.

2. - Observati ca nu exista nici o sanctiune pentru persoanele fara venituri care nu platesc contributia la sanatate.
- Numai atunci cand dau de necaz si au nevoie de servici medicale si li se cere dovada ca sunt asigurate abai atunci legea spune ca trebuie sa plateasca aceasta contributie pe maximum 5 ani in urma (cu penalizarile aferente).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire sume cas urgent ariana03 ariana03 Buna ziua As dori sa stiu care este pas cu pas procedura de restituire a sumelor reprezentand contributiile de sanatate in cazul in care persoana respectiva ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere (pentru asigurarea protectiei medicale) c0mas c0mas Buna ziua, M-ar interesa daca se poate (si daca se poate, care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez) sa iau o persoana care nu este salariat in ... (vezi toată discuția)
Scutiri contributie de asigurari sociale... andad andad Va rog, puteti sa-mi spuneti care sunt scutirile de plata la asigurarile sociale? Multumesc! (vezi toată discuția)