Multumesc! Ma gandeam la un gratar construit, cu hota si ventilator, pentru a nu face fum. In jurul imobilului sunt proprietati individuale si toti fac gratare si asculta muzica. Se pare ca fumul nu deranjeaza decat daca provine de la un vecin. Oricum, nu sunt "gratargiu" de profesie si m-am gandit la un gratar de bun-simt, echipat cu hota si ventilatie suplimentara. Mirosul de gratar nu il putem "ascunde", insa fumul poate fi evitat. Intrebarea mea era strict legata de acord: am nevoie de acordul vecinilor sau nu?
Una peste alta, si o centrala termica polueaza, insa exista un aviz eliberat de un organism recunoscut care reglementeaza parametrii tehnici ai aceteia. Probabil ca imi voi "isciriza" gratarul, cine stie?!:D
Am mai facut o verificare a foii de avere a imobilului, iar parcarile subterane si partile construite comune (boxe) sunt trecute cu cote individuale din suprafata totala de teren, astfel incat adunate cu cotele de teren aferente apartamentelor fac 100%. Apartamentului meu ii corespunde o cota indiviza de teren si teren in proprietate exclusiva. Intrebarea mea este legata de modul de intocmire a acordului de asociere: partea de teren aflata in proprietate individuala se scade din proprietatea comuna sau nu?
In contractul de vanzare-cumparare sunt 2 elemente la obiect:
1) Apartamentul cu o suprafata utila de ... mp, cu o cota indiviza de ...%, reprezentand ... mp, terasa cu o suprafata utila de ... mp si drept de proprietate exclusiva asupra terenului aflat sub terasa.
2) Parcare subterana cu o suprafata utila de ... mp si o cota indiviza de ...%, reprezentand ... mp.
Mentionez ca cele 3 elemente distincte: apartament, teren aflat sub terase si parcare au numar de cadastru diferit unul de celalalt, respectiv nu apar pe acelasi numar cadastral in nici o combinatie, existand 3 numere cadastrale.
Situatia este ciudata.
Din moment ce ne spuneti ca parcarea subterana este si sub terasa dumneavoastra ceva nu este in regula.
Mergeti la vanzator (dezvoltator) si cereti lamuriri.
Explicatii ca, daca terenul de sub terasa este al dumneavoastra legea va permite, de exemplu, sa forati un put (care va trece, eventual, si prin masina parcata la subsol).
Sa vedem ce spune la aceasta afirmatie.
Probabil ca nu a respectat planurile de constructie intr-un fel sau altul.
Solicitati modificarea contractului, pe cheltuiala lui, conform situatiei reale si restituirea unei sume pentru partea de teren de sub terasa care nu e a dumneavoastra (daca parcarea are doar un nivel inseamna ca sunteti propietar pe jumatate din teren, cealalta jumatate fiind a celui cu parcarea.