Sunt autoritate contractanta si am o procedura online. In fisa de date am specificat ca toate documentele depuse pentru prezenta procedura sa fie semnate cu semnatura eletronica extinsa. S-au depus online ofertele si din 5 ofertanti, doar 2 au documentele semnate cu semnatuta electronica extinsa; ceilalti au semnat, stampilat si scanat documentele.
Ofertantii care nu au semnat electonic documentele trebuiesc respinsi? In ce baza legala? (stiu ca numai ofertele inacceptabile sau neconforme sunt respinse) Daca ii accept pe toti, nu se incalca principiul tratamentului egal?
lucrurile nu sunt atat de complicate. documentele transmise prin mijloace electronice trebuie semnate cu semnatura electronica. daca nu sunt semnate ele nu exista dpdv juridic. nu va intereseaza ca sunt semnate olograf pt ca legea semnaturii electronice e clara. ce v-a spus anrmap e corect doar in parte. adica, in astfel de cazuri se cer clarificari insa, daca nu a fost semnata oferta tehnica aceasta nu poate fi retransmisa ulterior chiar semnata electronica intrucat doar erorile materiale pot fi rectificate in cadrul propunerii tehnice. cum of tehnica nu a fost semnata ea nu a fost transmisa pana la termenul limita de depunere deci of semnata ulterior inseamna ca e depusa dupa termenul limita. aceeasi situatie si in privinta of financiare. putin altfel stau lucrurile pe partea de calificare unde autritatea are dreptul de a cere completari insa, daca sunt alti ofertanti care au depus oferta semnata, in cazul in care ati accepta documentele de calificare retransmise si semnate electronic se pune problema aplicarii unui tratament preferential.