Buna seara as dori sa stiu si eu ce inseamna mai exact Oug 77 2009 art 23 alineatul 2 litera D; infracţiunii de organizare de jocuri de noroc clandestine ale căror rezultate pot fi influenţate prin dexteritatea mânuitorului,(alba neagra)cam ceva de genul asta am inteles.. Iar pedeapsa este de la 1-5ani sau contraventie.Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca se poate ajunge la un eventual dosar penal bazat pe aceasta lege.. Multumesc si astept un raspuns
Fapta ( alba-neagra) pare sa fie cumva inselaciune insa pare sa existe si posibilitatea de a se face o astfel de incadrare juridica pe OUG.Se pot gasi argumente juridice si in sensul dorit de dvs.
Ar trebui sa cititi normele metodologice si poate ati gasi ceva care sa va ajute.
Este posibil sa fie indicate in norme jocurile de noroc care sa fie incriminate in aceasta ordonanta de urgenta.Daca, spre exemplu, ar fi indicat si alba-neagra in norme atunci incadrarea juridica a faptei se poate face fara probleme pe textul de lege indicat de dvs.
Cat priveste amenda, aceasta nu imi pare sa fie contraventionala, ci o amenda penala.
Amenda penala nu se poate aplica in caz de recidiva, instanta fiind obligata sa pronunte o pedeapsa cu inchisoarea cu executare intr-o atare situatie.
Daca inculpatul se afla la primul conflict cu legea penala si s-ar face o incadrare juridica pe art 23 alin 2 lit. d) din respectiva OUG s-ar putea ajunge la o amenda penala sau la o pedeapsa cu suspendare.
Cat priveste probatiunea la alba-neagra si dupa parerea mea er trebui sa existe un flagrant pentru ca in caz contrar este indoielnic probatoriul.
Doar un numar mare de plangeri penale ar putea sa duca instanta la concluzia ca exista faptele respective fara flagrant.
Problema cu flagrantul este insa foarte complicata tocmai datorita dexteritatii celui care comite fapta si in mod normal ar trebui sa existe si o filmare care sa poata arata cu incetinitorul comiterea infractiuni.
Ar putea fi insa posibila ca proba si o filmare facuta de o parte vatamata.