avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie cablu de 4 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie cablu de 4 ani

Buna ziua,
M ama mea a fost abonata la o firma de cablu pana in 2009 mai-iunie , a renuntat sunand la ei si au zis ca vine un coleg de pe teren sa ne ia echipamentul , adurat ceva timp pana a venit cred ca vreo luna, au mai venit 2 facturi dar nu le-am achitat pentru ca nu mai folosea echipamentul de la ei,
Nu a venit nici o hartie de atunci , dar acum am primit o notificare prin care o anunta ca are de achitat suma de 69 lei ( 3 facturi) , daca nu le achita ......stiti mai bine ce scriu in aceste adrese. In aceasta notificare nu da nici o explicatie doar suma dar nr de facturi sau perioada ...nimic. CE SA FAC? Nu s-a prescris in toti acesti ani datoria ?
Cel mai recent răspuns: Subcinschi , utilizator 16:59, 27 Martie 2013
Am vorbit cu cei de la ....cablu si mi-au spus ca datoria este din 2009 iunie si iulie si nu se poate prescrie pentru ca figareaza cu datoria si nu a ajuns la executor , nu am inteles prea bine ce a explicat . :( . Trebuie sa fie executare silita ca sa fie prescrisa suma , va rogsa-mi explicati cand si in ce conditii se poate prescrie acesta suma, parca nu le-as da banii asa usor, o factura sa zicem ca a ramas dar nu cat spun ei. Multumesc!
Asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o in viata mea.
Cod procedura civila, Art. 405
"Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani." Tocmai ca executarea ar fi intrerupt termenul de prescriptie, conform art. 405 cpc. Cand mai vorbiti cu ei spuneti-le sa isi schimbe juristul, sau sa nu uite ca exista si cetateni care isi cunosc si drepturile, nu doar obligatiile. Datoria s-a prescris in august 2012 (presupun ca scadenta pentru factura din iulie era in august).
:) Da , aveti dreptate , eu nu am studii juridice , ma ajuta foarte mult acest site....am mai citit cate ceva. oricum cand am zis ca acesta suma ar fi trebuit sa fie prescrisa a zis ceva de genul ca ar fi trebuit sa ajunga in instanta si ca acesta suma este preluata de la vechea companie preluata de ei Digi - RDS si ca figuram cu datoria , nu a mai insistat prea mult dupa aceea cu conversatia , eu am zis ca mama nu are posibilitati financiare acum si vom vedea , ea a zis ca va consemna ce am discutat si GATA . Eu nu voi achita sa vedem ce urmeaza, ei cred ca daca suntem de la sat suntem si nestiutori . Multumesc pentru amabilitate.
Nu le platiti si punct. Nu mai aveti ce discuta cu ei. Le puteti spune daca va suna sa nu mai insiste ca nu mai aveti ce discuta cu ei.
MULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare plata abonament de acum 4 ani. prescriptie MIRCEADUR MIRCEADUR buna am primit si eu o notificare de la [firma cablu tv] cum ca figurez cu suma de 91 ron datorie la ei dar eu am avut contract la acestia in 2009 si am sunat ... (vezi toată discuția)
Datorie romtelecom - notificare de plata prin bej claudiufulga claudiufulga Buna ziua, la sf lui 2011 am incheiat un contract cu Rometelecom, pentru servicii de telefonie si cablu tv. Ulterior, la 5 luni, am plecat de la acea ... (vezi toată discuția)
Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)