Buna ziua,
M ama mea a fost abonata la o firma de cablu pana in 2009 mai-iunie , a renuntat sunand la ei si au zis ca vine un coleg de pe teren sa ne ia echipamentul , adurat ceva timp pana a venit cred ca vreo luna, au mai venit 2 facturi dar nu le-am achitat pentru ca nu mai folosea echipamentul de la ei,
Nu a venit nici o hartie de atunci , dar acum am primit o notificare prin care o anunta ca are de achitat suma de 69 lei ( 3 facturi) , daca nu le achita ......stiti mai bine ce scriu in aceste adrese. In aceasta notificare nu da nici o explicatie doar suma dar nr de facturi sau perioada ...nimic. CE SA FAC? Nu s-a prescris in toti acesti ani datoria ?
Am vorbit cu cei de la ....cablu si mi-au spus ca datoria este din 2009 iunie si iulie si nu se poate prescrie pentru ca figareaza cu datoria si nu a ajuns la executor , nu am inteles prea bine ce a explicat . :( . Trebuie sa fie executare silita ca sa fie prescrisa suma , va rogsa-mi explicati cand si in ce conditii se poate prescrie acesta suma, parca nu le-as da banii asa usor, o factura sa zicem ca a ramas dar nu cat spun ei. Multumesc!
Asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o in viata mea.
Cod procedura civila, Art. 405
"Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani." Tocmai ca executarea ar fi intrerupt termenul de prescriptie, conform art. 405 cpc. Cand mai vorbiti cu ei spuneti-le sa isi schimbe juristul, sau sa nu uite ca exista si cetateni care isi cunosc si drepturile, nu doar obligatiile. Datoria s-a prescris in august 2012 (presupun ca scadenta pentru factura din iulie era in august).
:) Da , aveti dreptate , eu nu am studii juridice , ma ajuta foarte mult acest site....am mai citit cate ceva. oricum cand am zis ca acesta suma ar fi trebuit sa fie prescrisa a zis ceva de genul ca ar fi trebuit sa ajunga in instanta si ca acesta suma este preluata de la vechea companie preluata de ei Digi - RDS si ca figuram cu datoria , nu a mai insistat prea mult dupa aceea cu conversatia , eu am zis ca mama nu are posibilitati financiare acum si vom vedea , ea a zis ca va consemna ce am discutat si GATA . Eu nu voi achita sa vedem ce urmeaza, ei cred ca daca suntem de la sat suntem si nestiutori . Multumesc pentru amabilitate.