avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenire datorie bancara (inclusiv minor)?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenire datorie bancara (inclusiv minor)?

Va rog frumos sa incercati sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la situatia mea in relatia cu o banca in urma decesului sotului meu. Sotul meu avea un card gold (de a carui existenta am aflat la cateva luni dupa deces), cu o descoperire de cont la data decesului. Banca nu ii incheiase asigurare de viata aferenta.
Intrebarea este daca mi se poate imputa cumva mie (ca sotie) plata pentru acea descoperire de cont atata timp cat eu nu am semnat niciun angajament in contractul incheiat de sotul meu cu banca. Mai mult, eu am mostenit doar 1/4, pentru restul de 3/4 mostenitor este un copil minor.
Mentionez ca am aflat de datoria sotului dupa ce am acceptat succesiunea (am inteles ulterior ca ar fi existat varianta sa refuz partea mea de mostenire in favoarea copilului, ceea ce l-ar fi facut pe minor mostenitor integral).
De asemenea, chiar daca am depus certificatul de deces si am transmis mai multe adrese bancii cu rugamintea de a rezilia contractul si de a ingheta contul, nu s-a intamplat asta, acolo se aduna lunar sume consistente (dobanzi si comisioane in euro). Desi am cerut sa mi se puna la dispozitie copie dupa contractul semnat de sotul meu, am primit aceasta copie dupa mai bine de 2 ani, timp in care dobanzile si comisioanele au curs...In contract nu exista clauza de deces.
Multumesc frumos pentru timpul acordat!
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Si totusi...pana la urma care e suma care spuneti ca trebuie platita? Cea existenta la momentul cand eu am anuntat decesul sau cea la zi (mult majorata cu dobanzi si comisioane)? Nu conteaza faptul ca a crescut suma enorm din cauza faptului ca ei nu au raspuns adreselor intocmite de mine si am reusit sa ajung in posesia unei copii a contractului dupa cca 2 ani jumate? Am toate adresele precum si confirmarile de primire.
Banca va pretinde toata suma, cea majorata desigur, puteti contesta daca ajungeti la executare silita sau sa negociati cu banca pana sa ajungeti sa fiti executata silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Concubinaj vicks vicks Am divortat in urma cu 6 ani, din casatorie a rezultat un copil care mi-a fost incredintat spre crestere si educare. Pensia alimentara imi era trimisa de la ... (vezi toată discuția)
Executarea silita roxicutza86 roxicutza86 spuneti mi,va rog,se poate face executare silita mostenitorilor<inca nu s a facut succesiunea> pentru un card de credit in care se precizeaza faptul ca ... (vezi toată discuția)