Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare cumparare

Ce pot face sa anulez un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ,al unui imobil,motivul fiind neandeplinirea obligatiilor prevazute in contract,persoana vizata fiind plecata din tara de foarte mult timp,daca se poate,in ce conditii si pasii de urmat.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:28, 25 Martie 2013
Va referiti la rezilierea unui contract de intretinere pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere. Rezilierea se poate realiza de creditorul obligatiei - persoana intretinuta pentru neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiei de intretinere de catre debitor. Va trebui dovedita in instanta nerespectarea obligatiei de intretinere.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea rezolutiunii contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru neindeplinirea culpabila a obligatiei contractuale, de intretinere a a debitorului.

Succes.
Asa cum vi s-a raspuns, numai instanta poate desfiinta actul, insa va trebui sa platiti taxa timbru la valoarea imobilului,intrucat se tinde la repunerea partilor in situatia anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere alinaseodorescu alinaseodorescu mama si tata mi_au facut un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere..dupa ce tata a murit fr:)atele meu vrea sa strice actele si sa ceara partea ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract pentru imobil in faza de proiect acremene acremene Buna am nevoie de un sfat... In Decembrie 2007 am platit un avans de 40000 Euro pentru un apartament care trebuia predat pe data de 1 August 2008, urmand sa ... (vezi toată discuția)