avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortata de un sot alcoolic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortata de un sot alcoolic

Buna ziua tuturor ,
am si eu o mare problema: am divortat de sotul meu alcoolic, am obtinut custodia copiilor, cu program de vizitare pentru tata, si el a fost obligat sa platesca pensie alimentara. Pana aici toate bune si frumoase; dar el nu a achitat nici un leu(de 3 ani de zile), vine la gradinita la baiat si la liceu la fata baut fiind, ii face de ras, vine la domiciliul parintilor mei(unde locuim in prezent) in aceeasi stare, ne ameninta, vorbeste foarte urat cu toata lumea, chiar si cu vecinii, ne injura, ne suna la toate telefoanele non-stop si nu respecta nici un program de vizita. In plus copiii nu vor sa mearga cu el si nici sa-i vorbesca macar. Baiatul are astm bronsic si mai ales primavara-toamna are probleme de sanatate, deci nu il pot scoate afara din casa tot timpul. Am incercat sa- spun sa-si vada copiii doar in prezenta mea atunci cand e treaz si cand ne permite vremea sa iesim afara, dar nu ne-am inteles. Peste toate astea, ne urmareste mereu, a fost la locurile mele de munca incercand sa ma dea afara de la serviciu (de la primul a reusit) si a aflat nr. de telefon ale sefilor mei pe care ii suna mereu. Normal ca lumea imi reproseaza mie toate prostiile pe care le face el. Am facut plangeri repetate la politie, i-au dat amenzi (peste 10.000 lei), am obtinut si un ordin de restrictie de 3 luni, pe care l-a incalcat, am facut plangere penala pt. incalcarea ordinului judecatoresc si pentru neplata pensiei alimentare, dar mai mult nu stiu ce sa mai fac si cum sa ies din aceasta situatie.
Daca ma poate ajuta cineva, pe cale legala, va rog sa-mi spuneti. Va multumesc.
Cum a ramas cu plangerea privind incalcarea ordinului de restrictie ?
urmeaza sa se judece, dar din ce am inteles e pasibil de amenda sau inchisoare si apoi o ia de la capat
nu pot obtine un nou ordin de restrictie pana nu face "ceva grav"
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Ceva grav? Adica lucruri chiar grave nu face...

Oricum, nu stiu cum sunt toate argumentele dv. privind motivul pentru care ii interziceti sa-i viziteze pe copiii lui, insa asta cu astmul bronsic e aiurea rau. Daca are o criza, e mai bine sa fie afara copilul decat in casa, ventilarea,, vantul, ajuta. In plus, daca astmul e sub control (si pare ca deja stiti momentele cand e mai rau sau mai bine) inseamna ca are tratamentul de urgenta la el copilul...
Nu stiu cat de rau o fi ca tata, insa clar asta cu astmul e trasa rau de par.

Cine a mai depus plangere penala? Parintii dv. au depus? Sefii? Se simt hartuiti? agresati? Ca atunci ar trebui sa tot fie plangeri diverse...
L-ati executat de banii de pensie?
Domnul are venituri?
Eu nu i-am interzis sa-si vada copiii, ei nu vor sa mearga la el sau sa-i vorbeasca;chestia cu astmul sta cam asa: sambata trecuta a fost furtuna aceea, cum puteam eu sa scot copilul pe vremea aia, nu-l raceam in secunda urmatoare? si cine se chinuie cu el in noptile cand nu poate respira? Tatal? El nu are venituri, i-am facut plangere penala pt. pensie si urmeaza sa-l trimita in judecata. In ce priveste plangerile, eu am facut plangeri la politie si procuratura de cate ori am avut dovezi; cine altcineva s-ar baga pt. mine in toata nebunia asta: declaratii peste declaratii, drumuri repetate la politie si procuratura; toata lumea imi reproseaza mie si-mi spune ca nu fac nimic sa-l opresc, dar eu nu stiu cum. De aceea am apelat la acest forum
Alcoolismul este una din motivele pentru care un parinte poate fi decazut din drepturile parintesti.
Cu atat mai mult, urmarirea familiei, in mod repetat, in stare de ebrietate nu consider ca este un exemplu bun pentru niste minori, chiar daca astmul bronsic se poate trata si de catre un individ in incapacitate de judecata.
D-na avocat ii da acestui tata circumstante atenuante fiindca agreseaza tot anturajul fostei familii, in stare de ebrietate.
Cunosc din experienta ce inseamna acest comportament, incet, dar sigur, familia va ramane izolata, din cauza repulsiei anturajului si de teama acestora de a nu fi chemati ca martori in instante.
Aceasta atitudine, pe care de altfel o au si majoritatea magistratilor, extrapolata la scara nationala, duce la degradarea unei intregi societati.

Recomand mamei sa incerce si alte cai, in afara Politiei si a instantei, poate are mai mult noroc.
O mediere, un preot cu har, un prieten de familie cu ceafa mai groasa care sa-i sopteasca ceva la ureche...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program de vizita minor petyyyy petyyyy Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)
Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)