Doresc sa divortez de sotul meu.Tin sa mentionez ca avem un copil impreuna(varsta> 3luni).As vrea sa se termine cat mai repede,fara avocati.Unde pot divorta mai rapid si ieftin.Nu vreau la notar deoarece am aflat ca va costa cam 400-500ron si nu dispun de banii acestia.Partaj nu doresc(nu avem ce imparti).In privinta copilului as dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara(el nu lucreaza),daca va primi pensia retroactiv>adik de la nastere si vizitele(inclusiv dreptul lui de a sta cu copilul).Tin sa mentionez ca eu momentan alaptez,deci nu cred k va putea lua copilul la el pentru cateva zile....X-(
Astazi am primit prin posta o comunicare de la judecatorie.Care spune cam asa(sincer nu prea inteleg termenii): "sa precizati cererea pe aspectul exercitarii autoritatii parintesti si pensiei de intretinere,sa indicati locul de munca al paratului(nu are).Sa aratati motivele de fapt pe care se intemeiaza cererea,dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere.sa indicati numele si adresa martorilor.Sa faceti dovada informarii cu privire la avantajele procedurii medierii".
-Eu din prima fraza n-am inteles ce se cere(o alta cerere?) sau trebuia sa mai scriu ca doresc sa pastrez copilul,iar in legatura cu pensia alimentara am precizat ca doresc ca paratul sa plateasca pensie minorului.
-Loc de munca el nu are.
-Motivul l-am specificat in cererea depusa(nepotrivire de caracter),iar dovezile....ce dovezi?
-Martori nu am(am inteles ca atunci cand scriu in cerere "din culpa comuna" nu e nevoie de martori,la drept vorbind motivul este altul>parasirea domiciliului conjugal al paratului,dar am scris asa sa nu mai fie nevoie de martori)
-despre mediere am primit raspuns mai sus.acum nu stiu daca si acolo pot rezolva si singura(fara el) deoarece el nu doreste sa divorteze,nici sa se prezinte(mediator,judecatorie).
Multumesc anticipat de raspuns.
V-am zis ca trebuie sa va prezentati la mediator , iar daca sotul nu se prezinta sau nu ajungeti la un acord, va da un certificat pe care il depuneti la dosar.
Nepotrivire de caracter.. cuprinde toate motivele din lume, trebui sa ziceti concret care e motivul pt care divortati. Cine v-a zis ca daca puneti pe cerere nepotrivire de caracter va satisface instanta si nu va trebuiesc nici martori, v-a informat gresit.
Referitor la copil, ce ati scris, ca vreti pensie si gata ?
Trebuie sa cereti ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun de ambii parinti, ca locuinta copilului sa fie la dvs si abia apoi pensie. Veti preciza ca tatal nu are un loc de munca si cereti ca pensia sa se calculeze raportat la venitul minim pe economie.
Cererea trebuie motivata in fapt si in drept si apoi dovedita cu inscrisuri, marturii, eventual interogatoriul paratului daca s-o prezenta.
Divort refuzat
lllucci
Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)