avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită exercitarea autoritatii parintesti ca metoda de ...
Discuție deschisă în Executare silită

exercitarea autoritatii parintesti ca metoda de evitare a executarii silite

Va rog sa-mi explicati o situatie.
Fostul meu sot traieste in concubinaj cu o femeie si au impreuna si un copil.
Eu sunt in prcese cu el pentru plata unor credite restante pentru care nu el nu a mai paltit rete.
Acum ma anunta avocata mea ca a gasit un dosar in care concubina lui a depus impotriva lui o cerere ptr exercitarea autoritatii parintesti.Va rog sa imi explicati oare ce urmaresc cu aceasta procedura?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:40, 27 Martie 2013
Mda, asta inseamna nu va ramane nimic de executat pt ca pensia cuvenita pt 3 copii se poate fixa pana la 50% din salariu, asta fiind si maxim cat i se poate retine unui salariat.
Bun! Atunci , in acest caz voi fi eu obligata sa platesc ratele creditului(in calitate de coplatitor) deoarece lui nu i se mai poate retine nimic, nu? dar sechestru pe bunuri nu i se poate face pana sa mi se faca mie poprire pe salariu?(adica masina care este bun achizitionat in timpul casatoriei si pe care o foloseste cu concubina decand a parasit domicilul conjugal).
multumesc
Ba da, i se poate pune sechestru si pe bunul din posesia sa si daca aveti dvs poprire pe salariu.

art 373^1 codul de procedura
In tot cursul executarii, executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu, cu respectarea dispozitiilor legii, a drepturilor partilor si ale altor persoane interesate.
Daca socoteste ca este in interesul executarii, executorul judecatoresc il va putea invita pe debitor pentru a-i cere, in scris, in conditiile legii, lamuriri in legatura cu veniturile si bunurile sale asupra carora se poate efectua executarea, cu aratarea locului unde se afla acestea, precum si pentru a-l determina sa execute de bunavoie obligatia sa, aratandu-i consecintele la care s-ar expune in cazul executarii silite.

Invitati-va dvs la executor si spuneti-i de masina.

Sa inteleg ca fostul sot nu e angajat ?
Este posibil ca masina sa fie demult vnduta...verisoarei.
La vanzarea unui automobil, nu se cer acte de la cadastru, etc., iar proprietar este un singur individ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor madavas madavas Problema este urmatoarea: Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare vyo vyo BUNA SEARA, in data de 4.04.2016, am facut o cerere de executare silita contra fostului meu sot pentru recuperarea pensiei de intretinere in favoarea celor 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor drasim drasim Buna ziua! Am divortat la notar in conditii amiabile si am stabilit pensia de intretinere 1 copil minor la 50% din salariul net(care este minimul pe economie ... (vezi toată discuția)