avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie CASS

Buna ziua, sunt pensionar MI. din 2001,luna dec. si din 2005 m-am angajat la o firma de transport persoane, sofer pe microbus.
De la data angajarii mi-au fost retinute sume de bani pt. CAS si din pensie si din salar,ma intreb daca este corect? intrucat eu figurez la casa de sanatate OBSNAJ (nustiu daca-i corecta abrevierea) iar sumele de la salarul de civil cred ca merg la CAS (civil) ori eu nu am 2 carnete de sanatate si nici nu mi-se cunoaste o "dubla contributie" si ca pensionar si ca salariat !?
Aceste semne de intrebare vin ca urmare ca anul trecut am avut de facut un RMN la coloana si tot numai cu plata am reusit #-o fiindca eu figurez la Mi...si nu s-au virat bani...etc...am stat 2 luni si tot la spitatlul militar am ajuns unde ...:O tot a trebuit sa platesc !!! desi de la pensionare eu nu am apelat la nici un serviciu medical ??? platesc contributia lunarade 2 ori pe luna si pensionar si salariat si daca am nevoie de ceva trebuie sa sa platesc din nou...ca nu-s fonduri sau CE ?
Va multumesc pt. ajutorul dvs.
ps.defapt am apelat fiindca am. vazut la tv. ca un coleg de al dvs. a castigat in instanta ceva de "genul"...nu neaparat exact aceeasi speta.:D
Respecte pt. ajutorul. dvs.
DA,da ,va multumesc pt. idee , asa voi proceda, insa ma gandeam si la altii in cazuri asemanatoare.
Cat priveste de asigurare asta am tot spus si repet sunt asigurat la O.B.J.N.A.S. si platesc si la cea civila si militara , deci platesc in 2 locuri far nici o evidentiere...nu am 2 carnete de sanatate diferite, asa sunt toti care-s in cazul meu !!!
Deci statul...face un abuz ...cum ai merge cu trenul iei bilet dar pana la tren ,metroul il iei fara bilet :lol:
Va multumesc o zi buna sa aveti !
1. Tocmai aceasta problema v-am sugerat sa o discutati cu CNAS care este in masura sa va dea cele mai competente raspunsuri.

2. Daca doriti ca raspunsul sa foloseasca si altora il puteti posta si aici, dupa ce il primiti de la CNAS.
Si eu sunt asigurata tot la OPSNAJ,iar angajatorul dvs ar fi trebuit sa va intrebe la ce casa de asigurari sa va vireze contributia.Pentru angajati se completeaza decl.112 si se selecteaza casa de asigurari a fiecarui angajat si astfel contributia ajunge intr-un singur loc. Intrebati la angajator unde va vireaza contributia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)