Buna ziua ! Sunt persoana cu handicap - diabet zaharat insulino-dependent cu 4 injectii de insulina pe zi si sunt luata in evidenta la Spitalul de Psihiatrie din copilarie cu recidive prima internare Psihiatrie in 2008 si cu tratament lunar pana in prezent . Recent am mers la cumparaturi impreuna cu mama mea si am sustras din magazin produse alimentare in valoare de 184 lei , fapte pe care nu mi le mai amintesc . Mama mea nu a fost langa mine in momentele acelea fiind pe alte randuri , m-a intrebat unde sunt produsele ( care lipseau din cos ) si i-am spun ca le-am abandonat . Mentionez ca a fost pentru prima data cand fac acest gest intr-un magazin . Mai patesc doar acasa cand imi fac insulina si nu imi amintesc daca am facut-o . S-a chemat politia am predat produsele si asupra mamei mele nu s-a gasit nimic. Cei de la camere au spus ca mama m-a vazut , si am cerut sa vedem filmarea camerelor deoarece ea stia ca nu este adevarat dar cei cu paza au refuzat sa arate filmarea . De ce i s-a facut si ei proces verbal daca ea nu a fost de fata si nu a avut nimic asupra ei ? Mentinez ca si mama este luata in evidenta la Spitalul de Psihiatrie din 2006 cu tratament lunar pe procesul ei verbal nu s-a consemnat acest lucru spunand ca se preface, politistul a intrebat-o ca cine are grija de mine si ea a spus ca ea , intrebare pe care nu a inteles-o deoarece eu avand 30 de ani aveam nevoie de ajutorul ei ? daca si ea este in aceeasi situatie in ceea ce priveste boala psihica. Mentionez ca am uitat sa i-au pastilele de la Psihiatrie in aceea zi acest lucru s-a consemnat in procesul verbal , am avut si o criza de hipoglicemie - nu am mai putut gandi ce se intampla in jurul meu . Doresc sa intreb aceste probleme de sanatate pe care le putem dovedi prin internarile efectuate in trecut se pot anexa ? Ce putem pati ? Vom fi chemate din nou la politie ? Mamei chiar trebuia sa ii faca proces verbal ? Cand sunt probleme de sanatate psihice nu sunt niste legi mai permisive ? Ni se mai aplica vreo amenda sau putem fii iertate ? Va rog sa ne sfatuiti ce sa facem ?
Ne-a chemat la Politie sa dam dovezile medicale , mama a vrut sa anexeze dovezi medicale oftalmologice -ea are cataracta - a spus politistul ca nu e nevoie daca are cataracta sa stea in casa, ca ea raspunde daca cade pe scari , ne-a tot amenintat ca de el nu scapam asa usor, ne-a amenintat ca ne mai cheama la declaratie si la alte declaratii cand crede el , si ca dureaza un an , a zis ca nu e nevoie sa facem cerere pentru avocat din oficiu . Incerca sa o incrimineze pe mama ca el a vazut filmul si ca se vedea si mama, cand spunea ca ea tinea de cos de bara din fata, dupa aia a spus ca nu i se vedeau mamei ochii, ca ea era cu spatele , se tot contrazicea, cand mama spunea ca nu a vazut spunea si el alte variante, a spus ca ea este FAPTUITOR. Cum daca ea nu m-a vazut, si nu a avut nimic asupra ei ? Am lasat dovezile medicale psihice in xerox amandoua oare le pune la dosar sau le arunca ? A spus ca ne mai cheama la o declaratie. Vrea cu orice pret ca mama sa spuna ca m-a vazut . Cum sa fac sa pot beneficia de avocat din oficiu ? Nu trebuia acuma sa si declaram cum au trecut 4 saptamani . Au voie sa tina la ei atata dosarul ( cate saptamani )? A spus ca el prezinta dosarul in fata procuroarei ca procuroarea nu are timp sa citeasca dosarul . A MINTIT ? ESTE ADEVARAT ACEST LUCRU ? ATUNCI INSEAMNA CA SI IN FATA PROCUROAREI O SA MINTA SI O SA SPUNA CA SI MAMA A VAZUT SI O SA O INCRIMINEZE SI PE EA . Cred ca este in cardasie cu cei de la firma de paza a magazinului. Pentru ca atunci cand ne-a prins una dintre femeile cu paza a spus DACA AR VENI ...( numele politistului care se ocupa de cazul nostru ) ASTA ESTE SEVER SA LE PUNA LA PUNCT .De asta incearca sa ne intimideze si sa lungeasca dosarul.
A zis ca el nu a mai avut cazuri de furt cu bolnavi psihici, ca trebuie sa fim internate pe viata la SOCOLA . Ne a speriat cred ca mai era un pic si ne batea ne a chemat la ora 16 dupa masa , eram numai noi cu el. Nu trebuia sa fie de fata si Seful de post ? Sau celalalt politist ca si el era la servici dar in alt birou la subsol ? Nu trebuia sa ne cheme dimineata ? DACA NE CHEAMA CAND ESTE DE NOAPTE ? NE POATE FACE CE VREA CA ZICE CA SUNTEM NEBUNE ! Ajutati-ne cu un raspuns domnilor si doamnelor avocati ! Am ajuns sa fim terorizate de acest politist, mama a facut un atac de panica si criza de inima . De ce isi bate joc de noi ? Suntem disperate trebuie sa ne internam din nou la PSIHIATRIE, avem insomnii.
ASTEPT SFATURI !!! Multumim!!!
Mai aveti rabdare 2-3 luni.
Este posibil sa primiti o amenda, nu va ingrijorati mai mult decat este cazul, dar sa nu mai repetati fapta si nici altele sa nu mai comiteti.
La urmatoarea declaratie , cum pot beneficia de un avocat din oficiu ? Si in cazul mamei ce va fi ? Politistul insista -face presiuni - asupra ei , ca sa zica ca m-a vazut.
Politistul a zis ca el ii spune procurorei de caz ii explica dosarul . Este adevarat? Dovezile medicale care le-am depus la dosar le poate arunca ?