Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sanctiuni contraventionale

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire: in urma controalelor efectuate de ITM in 2012 a fost constatata in sarcina unei firma o fapta contraventionala ce a fost sanctionata cu avertisment. In urma unui control ulterior, in 2013, insp. ITM a constatat ca fapta respectiva nu a fost remediata si a aplicat o noua sanctine cu avertisment. Este posibil sa se aplice consecutiv 2 sanctiuni cu avertisment?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 30 Martie 2013
Buna ziua!
Faptul ca societatea a primit doua avertismente, respectiv primul avertisment pentru depistarea unor nereguli iar cel de-al doilea pentru neremedierea problemei respective in termenul dispus de inspectorii ITM, nu face decat sa duca la concluzia ca societatii i s-a mai acordat o sansa inainte de aplicarea unei sanctiuni cu amenda care, de cele mai multe ori este destul de consistenta.
Da, este posibil sa aplice o nou sanctiune cu avertsimentul , chiar daca aveau la indemna, potrivit Legii nr.108/1999, sanctionarea cu amenda a angajatorului respectiv ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala- avertisment? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Conform Codului Muncii, in urma unui control ITM, se poate aplica sanctine contraventionala : Avertisment? Articolul 260, prevede o serie de sanctiuni cu ... (vezi toată discuția)
Compensare co neefectuat corina.trandafir corina.trandafir O salariata care revine din cic anul acesta mai poate cere banii pe concediul neefectuat din anii 2007 si 2008. care este art care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)