Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca proprietarii apartamentelor debransati de la reteaua comuna de gaze, sunt obligati sa plateasca contravaloarea reviziei la gaze(revizie care se executa odata la 10 ani).
Salutare.
Problema mea e oarecum similara dar din cealalta perspectiva.
Blocul meu trebuie sa faca revizia de 10 ani la gaze. Din tot blocul doar apartamentul meu si inca 2 apartamente mai sunt pe vechea coloana de gaze (coloana originala de distributie a gazului), celelalte apartamente tragandu-si coloana separata.
Acum...pe mine ma tot someaza sefu asta de scara ca o sa imi tai gazele mie, si la celelalte 2 apartamente, daca nu cumva noi(cele 3 apartamente care am ramas pe coloana veche) nu platim reveizia pentru toate punctele de ardere din bloc(deci inclusiv pentru cei care au coloana separata). Suma se ridica undeva la peste 2000 ron care normal va fi impartita la 3 apartamente.
Acum....eu banii astia nu ii platesc nici in ruptul capului, ca sa ma exprim frumos. Dar, nici nu vreau sa ma debranseze. Eu nu am nici un fel de datorii si nu consider normal sa fiu debransat. Eu vreau sa imi platesc revizia mea si cu asta basta.
Problema pe care vreau sa o ridic...pot astia sa ma debranseze?...pt ca...in conformitate cu citatul de mai sus privind legea care reglementeaza acest lucru....nu e legal sa fiu debransat.
Si inca ceva...unde ar trebui sa sun, sau cu cine ar trebui sa vorbesc pentru a sti exact ce se intampla cu scara asta a mea, pentru ca nu dai doi bani ruginiti pe ce zice sefu scarii.
Multumesc
Adresati-va biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie si la distribuitorul de gaze.
Interesati-va de pret la firme care fac aceasta revizie, le gasiti pe internet. Distribuitorul agreaza anumite firme, nu face el revizia, asa incat interesati-va concret pentru cazul dv. daca asociatia trebuie sa faca revizia cu anumite firme si cat costa concret aceasta.
Nu vreau sa fiu ignorant, dar cum aflu la ce distribuitor de gaze sunt, pt ca tare mi-ar place sa vorbesc cu cineva de acolo.O sa incerc sa merg la primarie sa ma interesez cu cine face asociatia mea revizia sau ce alte detalii vor putea functionarii de acolo sa imi ofere.
Ca si caz general....pot astia sa ma debransezez, sau eu pot face ceva din punct de vedere leagal in privinta asta daca ma debranseaza (pot sa ii dau in judecata)?